Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών

kammenos-ekloges-i-dimopsifisma-gia-tin-sumfwnia-twn-prespwnEκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε στο υπουργείο Αμυνας ο Πάνος Καμμένος  μετά και την ηχηρή απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο. Κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα υπάρξει χωρίς την συμφωνία του ελληνικού λαού, επανέλαβε ο υπ. Αμυνας επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει με
εκλογές ή δημοψήφισμα ή με «180» στη Βουλή.
H συμφωνία «δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Και αυτό γίνεται με δύο τρόπους είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά.
«Θα φροντίσω να μην κυρωθεί η συμφωνία» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. Οποιαδήποτε πρόσκληση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα είναι υπό την δέσμευση του δημοψηφίσματος της κυβέρνησης των Σκοπίων.
Όπως είπε, επίσης, «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια». Κατά τον Πάνο Καμμένο «ακόμα και αυτή η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου» αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ.
«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.
«Η συμφωνία για εμένα είναι κακή, δεν την δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω» είπε χαρακτηριστικά. Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι θα παραστεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Αμυνας δεν παρέστη στο υπουργικό συμβούλιο κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στη Βουλή.

Μητσοτάκης: Θλιβερή η εμφάνιση Καμμένου

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πάνο Καμμένο με αφορμή την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε θλιβερή την εμφάνιση που έκανε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως το μοναδικό πράγμα που απομένει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.
Χθες είπα ότι ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Η θλιβερή σημερινή εμφάνιση του συγκυβερνήτη του κ. Καμμένου με επιβεβαίωσε απόλυτα. Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών».

Γεννηματά: Υπάρχει κυβέρνηση; 

 "H νέα κυβερνητική φαρσοκωμωδία εκθέτει τη χώρα. Όλα για την καρέκλα. Προχθές είπα ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία. Σήμερα το ερώτημα είναι: Yπάρχει κυβέρνηση;" αναφέρει η Φώφη Γεννηματά, σε σχόλιό της στο twitter.

φωτο eurokinissi
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου