Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ" ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣΠρίν δύο χρόνια είχα γράψει αναλυτικά για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού, τον αριθμό και το ύψος των διοδίων.
Δυστυχώς, για πολλούς τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες, δεν υπήρξε καμία ανησυχία, ή αρκέστηκαν σε μια γενικόλογη ανακοίνωση.
Γρήγορα όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα από τις αρχικές
εκτιμήσεις.
Είναι, από την μια πλευρά η κυβέρνηση, που ξέχασε το "Κίνημα δεν πληρώνω" της αντιπολιτευτικής της εποχής και χαρατσώνει, ότι κινείται.
Είναι και οι Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας μαζί με τους Δημάρχους, πού δεν κατάλαβαν τις κυβερνητικές αποφάσεις και αρκέστηκαν στις προσωπικές καθησυχαστικές διευκρινίσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, πού τούς έλεγαν, ότι τα υπογράφουν για να περάσουν και αυτήν την αξιολόγηση, αλλά ποτέ δεν θα τα εφαρμόσουν.
Συνήθως κάθε συνάντηση έφερνε και "ευχάριστα", αποσπούσαν και καμιά υπόσχεση για κανένα μικροέργο στην επικράτειά τους.
Ο παλαιοκομματισμός στο απόγειο.
Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός, ανταποκρινόμενος στην "ασφυκτική πίεση" των βουλευτών των ακριτικών νομών, υπέγραψε στα τέλη του 2017 απόφαση για εξαίρεση των δημοτών τους από την υποχρέωση καταβολής διοδίων.
Δεν πρόλαβαν να εφαρμόσουν την απόφαση και μια νέα ΚΥΑ των Τσακαλώτου-Σπίρτση, λίγο πρίν την 4η αξιολόγηση τού Μαΐου την κατήργησε και ακόμη χειρότερα ανέβαζε από 1/1/19 κατά 70% την χιλιομετρική χρέωση των διοδίων στην ΕΓΝΑΤΙΑ και τους κάθετους άξονες, πού δεν έχουν ολοκληρωθεί
Δεν σταμάτησε όμως εκεί η κυβέρνηση, στο μεσοπρόθεσμο, πού ψήφισε πρίν λίγες ημέρες αργότερα, ανέβασε τον αριθμό των διοδίων (Πλευρικών και μετωπικών) σε 64 και εξουσιοδοτεί τον Παραχωρησιούχο μετά την ιδιωτικοποίηση, πού πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, να προχωρήσει και σε νέα αύξηση, μέχρι να εξισωθούν με τα διόδια των ιδιωτικών αυτοκινητοδρόμων, παρ' ότι η Εγνατία Οδός είναι δημόσιο έργο.
Δυστυχώς, οι δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, όταν ανακοινώνεται κάθε φορά και η λειτουργία νέων διοδίων στην Περιφέρειά τους διαμαρτύρονται και ζητούν να φύγουν από την δική τους Περιφέρεια, ή δήμο, ή να μην ισχύουν για τους δικούς τους κατοίκους.
Δεν κατάλαβαν, ούτε διδάχτηκαν τίποτα, κατά τα άλλα τα δίνουν όλα για την ανάπτυξη, την απασχόληση και το εισόδημα των ανθρώπων της περιοχής τους.
Όλοι αγωνίζονται, αλλά οι κακοί δανειστές, δεν ακούν.
Τα μνημόνια τέλος....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου