Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΣΕΚΑΠΤους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη επισκέφτηκε κλιμάκιο της JTI υπό τον κ. Βασίλη Βωβό, Πρόεδρο Ευρώπης της JTI και αποτελούμενο από τους κ.κ. Edoardo Voletti, Διευθύνοντα Σύμβουλο
της JTI για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Edwin Rosa, Αντιπρόεδρο Εργοστασίων JTI Δυτικής Ευρώπης & Αμερικής και Azhaiyp Kozhakhmetov, νέο επικεφαλής του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ρωσικής καπνοβιομηχανίας DONSKOY TABAK και συνακόλουθα και της ελληνικής ΣΕΚΑΠ από τον ιαπωνικό Όμιλο Japan Tobacco Inc., o οποίος ανήκει κατά 33% στο Ιαπωνικό κράτος.
Στους εργαζόμενους μίλησε ο κ. Βωβός ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Επενδύουμε σήμερα στη ΣΕΚΑΠ ενδυναμώνοντας τη θέση μας στην ελληνική αγορά και αξιοποιούμε το εργοστάσιο σαν μια νέα παραγωγική βάση με σκοπό να προσδώσουμε νέα ενέργεια στις εμπορικές μας δραστηριότητες. Όλα αυτά με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την ευημερία όλων των εργαζόμενων, της κοινωνίας της Ξάνθης και της ελληνικής οικονομίας. Τους επόμενους μήνες, θα επικεντρωθούμε στη συνέχιση της παραγωγής και την ομαλή ενσωμάτωση του εργοστασίου.»
Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συμφωνία είχε ήδη εγκριθεί το πρώτο κονδύλι της τάξεως των 4 εκατ. δολαρίων για την εναρμόνιση της παραγωγικής μονάδας με τις εργοστασιακές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Βωβός επεσήμανε επίσης: «Η JTI έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο σύνδεσμο με τη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ και πολλές δεκαετίες αγοράζουμε παραδοσιακά από αυτήν την περιοχή τα υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά, για τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο. Σήμερα μάλιστα αγοράζουμε το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής».
Ο κ. Βωβός τόνισε, δε, ότι: «Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι και διοίκηση σαν ‘Μια Ομάδα’ όπου ο καθένας μας έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ελλήνων εργαζομένων όταν δουλεύουν ομαδικά και με φιλότιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου