Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Tου Βαγγέλη Γιακουμή : Λύθηκε ο εκλογικός γρίφος της Γεννηματά! Τα ψηφοδέλτια που φτιάχνει το ΚΙΝΑΛ- Ποιος θα κατέβει που

Με λυμένο το εσωκομματικό μέτωπο όσο κανένα άλλο κόμμα, τα χέρια της Φώφης Γεννηματά είναι ελεύθερα για να προχωρήσει η ίδια στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων που ήδη κάνει αυτή την ώρα, καθώς οι εκλογές κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη σαφήνεια πότε και πως θα
προκύψουν.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αργά και μεθοδικά κλείνει όλα εκείνα τα μέτωπα, από τα οποία θα είχε να αντιμετωπίσει εσωκομματική «μουρμούρα» και χωρίς κανένα απολύτως ενδοιασμό προχωρά με όλες τις δυνάμεις συντεταγμένες για τη μάχη της τρίτης εντολής.
Μεγάλος στόχος του ΚΙΝΑΛ να λάβει 3η εντολή για την επόμενη ημέρα
Το ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να χάσει την τρίτη εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμμετέχοντας στις διεργασίες την επομένη των εκλογών, ώστε η χώρα να μην χρειαστεί να κάνει σε χρόνο ρεκόρ διπλές εκλογές και μάλιστα με την μέθοδο της απλής αναλογικής, στην περίπτωση που τα δυο πρώτα κόμματα δεν καταφέρουν από μόνα τους να σχηματίσουν το καθένα ξεχωριστά κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό, η επιτροπή ψηφοδελτίων υπό τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη έχει «πάρει φωτιά», καθώς εξετάζει βιογραφικά και αιτήσεις υποψήφιων με το ΚΙΝΑΛ από ολόκληρη τη χώρα. Η πρώτη καταγραφή ονομάτων και υποψηφίων βουλευτών έχει γίνει και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σε δεύτερο επίπεδο ένα επιπλέον ξεκαθάρισμα. Στόχος είναι τα ονόματα των υποψηφίων να καταλήξουν μέσα στον Οκτώβριο έτσι ώστε, όταν ανακοινωθούν, να αρχίσουν οι υποψήφιοι να ασχολούνται με τις περιφέρειες τους.
Η κα Γεννηματά έχοντας λύσει όλους τους γρίφους της προχωρά απερίσπαστη στο μεγάλο της στόχο: Την εκλογική ανάδειξη του ΚΙΝΑΛ σε πόλο σχηματισμού κυβέρνησης με όποιους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς συμφωνήσουν στις απόψεις, τις ιδέες και το πρόγραμμα του για το πως πρέπει η χώρα να αλλάξει σελίδα και να πορευτεί στην μετά μνημόνιο εποχή δίχως διαιρέσεις, φανατισμούς και ακρότητες που θα τορπιλίσουν το ομαλό πολιτικό κλίμα που έχει ανάγκη η χώρα για να επενδύσουν μεγάλα οικονομικά funds με ασφάλεια.
Υποψηφιότητες των στελεχών κορυφής με ενότητα, σύνεση και συναίνεση
Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε τα επόμενα βήματά της αφού πρώτα φαίνεται ότι έκλεισε μέσα από διάλογο και έντιμες συμφωνίες τι θα κάνει με τους λεγόμενους κορυφαίους του Κινήματος. Η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην επέτειο για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών δείχνει πως ο γρίφος που ονομάζεται «Βενιζέλος» λύθηκε. Ορισμένοι αναφέρουν ότι λύθηκε με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμούσε. Να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως ακούγεται το τελευταίο διάστημα. Οι καλές σχέσεις, που υφίστανται πλέον, άνοιξαν και την πόρτα ομαλοποίησης σε σχέση με ο, τι έχει να κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σημίτη, ενώ σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Βενιζέλος με την κα Γεννηματά για να συζητήσουν το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, φαίνεται πως επισφραγίστηκε και το κομμάτι με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος στρατεύεται στη εκλογική μάχη.
Το παζλ με τους κορυφαίους του Πολιτικού Συμβουλίου
Ο Γιώργος Παπανδρέουο οποίος παρακολουθεί έπο πολύ στενά όλα τα τεκταινόμενα δεν έχει δημιουργήσει ερωτηματικά και ο ίδιος φαίνεται να μην τον απασχολεί προς το παρόν τουλάχιστον που θα είναι υποψήφιος στις εκλογές και αν θα είναι τελικά. Μια σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να κατέβει στην Αχαΐα, καθώς δεν χρειάζεται για να εκλεγεί σταυρό προτίμησης ως πρώην πρωθυπουργός, με δεδομένο ότι ο νομός πλέον λαμβάνει μια επιπλέον έδρα και έτσι δεν θα χρειαστεί να κινδυνεύσει σε μεγάλο βαθμό ο βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Μια άλλη σκέψη ήταν να εκτεθεί υποψήφιος στην Εύβοια αλλά εκεί για να κερδίσει το ΚΙΝΑΛ έδρα θα πρέπει σε όλη την Ελλάδα να συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 10%.
Στο «παζλ» των υποψηφιοτήτων πολλές πιθανότητες έχει ο δήμαρχος αθηναίων Γιώργος Καμίνης να είναι επικεφαλής του αγώνα των εκλογών για την ευρωβουλή, με τον Παύλο Γερουλάνο να διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο. Για την Ευρωβουλή μια δεύτερη θητεία θα προτιμούσε η Εύα Καϊλή, όμως στην περίπτωση που ο κ. Βενιζέλος τελικά θα είναι υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, τότε η Α’ Θεσσαλονίκης είναι ένα πολύ καλό μετερίζι, από το οποίο ξεκινά η ευρωβουλευτής του κόμματος. Μια δεύτερη θητεία θα προτιμούσε και ο έτερος ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, φαίνεται όμως ότι τελικά θα διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα στη Β´ Αθήνας, στο Νότιο τομέα, αν και είχαν γίνει συζητήσεις για την Α’ Αθήνας, στην οποία όμως υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης.
Τέλος η περίπτωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου είναι διαφορετική, καθώς προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, ο ίδιος ενδιαφέρεται για την Ευρωβουλή στην περίπτωση που δεν υπάρξει άλλη λύση. Ωστόσο συζητείται και η πιθανότητα να είναι υποψήφιος στο Επικρατείας στη δεύτερη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου