Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Δικαίωση για το Μιχάλη Καρχιμάκη !!! Απαλλάχθηκε για την υπόθεση περί παραβίασης μυστικών της Πολιτείας

Την απαλλαγή του Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ από το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών. 

Οι εφέτες έκριναν ότι δεν στοιχειοθετούνται οι πράξεις με τις οποίες βαρύνονται οι 3 κατηγορούμενοι, καθώς τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν απόρρητο υλικό, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα.
Με αυτή την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου έπεσε η αυλαία στο πολιτικό θρίλερ, το οποίο συνδέθηκε- κακοπροαίρετα και στοχευμένα- από κάποιους με τις υποκλοπές και το σχέδιο για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, γνωστό και ως σχέδιο «Πυθία», για το οποίο ο κ. Καρχιμάκης ουδέποτε είχε κατηγορηθεί!Οι δύο τελευταίες δικογραφίες συνενώθηκαν, με την δικαιοσύνη να βρίσκει μόνο έναν «δράστη», τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα William Basil, τον οποίο και παραπέμπει σε δίκη για το σκέλος των υποκλοπών για το αδίκημα της κατασκοπίας και της παραβίασης μυστικών της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου