Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Βούγιας- Νυφούδης "Μαζί" για τη Θεσσαλονίκη - "Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς"

Αποτέλεσμα εικόνας για Βούγιας- Νυφούδης "Μαζί" για τη Θεσσαλονίκη -
«Μόνοι μπορούμε να πετύχουμε αρκετά, μαζί έχουμε τη δυνατότητα ν´ αλλάξουμε τα πάντα» είναι το μότο που συνέδεσε τον «νέο» Νίκο Νυφούδη και τον «παλιό» Σπύρο Βούγια, προκειμένου να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, «δημιουργείται ένα νέο σχήμα» το οποίο επίσημα θα ανακοινωθεί σε έναν μήνα, που «μοιάζει με την τρόικα της πρωτοβουλίας, πριν γίνει ο Μπουτάρης δήμαρχος» είπε ο κ. Βούγιας με τον κ. Νυφούδη να συμπληρώνει πως «δεν θα τσακωθούμε σε βάρος της πόλης» κάνοντας έτσι λόγο για μια διπλή υποψηφιότητα, αφήνοντας στον «αέρα» το ποιος θα είναι επικεφαλής αυτής της νέας δημοτικής κίνησης.
Αποτέλεσμα εικόνας για Βούγιας- Νυφούδης "Μαζί" για τη Θεσσαλονίκη -
«Η προσπάθεια του ´98 δεν πήγε χαμένη, παρότι δεν ολοκληρώθηκε», σημείωσε ο κ. Βούγιας.
Παράλληλα ο κ. Βούγιας μίλησε και για τον Γιάννη Μπουτάρη και την «Πρωτοβουλία» τονίζοντας πως τότε δημιουργήθηκε για να φέρει έναν νέο αέρα στην πόλη. «Η Πρωτοβουλία, ολοκλήρωσε την προσπάθεια του '98, όπου συμμετείχε και βοήθησε ενεργά ο κ. Μπουτάρης, μαζί με δύο στελέχη της δικής μου παράταξης. Τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τον Λάζαρο Ζαχαριάδη, που συνεργάστηκαν με τον Ανδρέα Κουράκη και τον Γιάννη Μποουτάρη που τότε ήταν δημοτικός σύμβουλος. Η Πρωτοβουλία άνοιξε τα φτερά της πόλης και την έκανε γνωστή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όμως, μετά την δεύτερη τετραετία, η Θεσσαλονίκη έμεινε ακυβέρνητη. Ιδίως μετά τις εσωτερικές διασπάσεις».
Σημείωσε πως η δημοτικη κίνηση - το όνομα και το σήμα της οποίας θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες μέρες- απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.
«Η πόλη δεν κέρδισε από το ότι ο Γιάννης Μπουτάρης δεν δέχτηκε να μπω στο ψηφοδέλτιο του την δεύτερη τετραετία», είπε ο κ. Βούγιας ενώ παράλληλα ανέφερε πως η σχέση μεταξύ των δυο ανδρών είναι μακροχρόνια.
Ο κ. Βούγιας αποκάλυψε πως έχουν γίνει συναντήσεις και συνομιλίες με στελέχη του κ. Μπουτάρη τα οποία βλέπουν την κίνηση «Βούγια -Νυφούδη» θετικά όμως, «προς τιμήν τους, περιμένουν την τελική απόφαση του κ. Μπουτάρη». 
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «η αποχώρηση Μπουτάρη θα τιμήσει τον ίδιο και θα βοηθήσει την πόλη».
"Ο Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε έναν ασφυχτικό εναγκαλισμό από τον κ Τσίπρα, που μετά και την απαράδεκτη και αποτρόπαιη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αγκαλιάστηκε και υιοθετήθηκε από τον κ. Τσίπρα, παρότι τις δυο πρώτες θητείες τον είχε πολεμήσει", σημείωσε ο κ. Βούγιας και συμπλήρωσε πως "Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που για να διαφυλάξει την υστεροφημία του, πιστεύω πως τελικά δεν θα είναι υποψήφιος και δεν θα είναι καλό και για την πόλη αν είναι ξανά υποψήφιος, κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος».
Εξήγησε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιος εκ των δύο ανδρών θα είναι επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, λέγοντας πως "στόχος μας είναι να δώσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο στην πόλη. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα της πόλης. Αναζητούμε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη και έξυπνη πόλη με  συναισθηματική ευφυΐα».
Από την πλευρά του ο κ. Νυφούδης είπε χαρακτηριστικά πως προσπαθεί να εμψυχώσει την «οικογένεια του στο εξωτερικό», τους συνεργάτες του που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον πως, «όλα μπορούν να αλλάξουν».
«Ονειρευόμαστε μια πόλη που η ποιότητά της θα είναι πρώτη προτεραιότητα», υπογράμμισε. Παράλληλα ανέφερε πως ο κ. Βούγιας έχει αποδείξει πως βάζει πρώτα την αγάπη του για την πόλη και μετά τις προσωπικές του φιλοδοξίες.  «Αναζητούμε το καλύτερο πρόσωπο της πόλης, για όλους τους πολίτες. Να γεφυρώσουμε το χάσμα των γενεών, να έχουμε μία πόλη που ξεκινάει και επιστρέφει στον πολίτη, χωρίς καμία κομματική στήριξη». Τόνισε μάλιστα πως "Στόχος μου είναι να δράσουμε τοπικά, και να μην επιτρέψουμε να πάρουν  αποφάσεις άλλοι για την πόλη".
Τέλος, ο κ. Βούγιας ανέφερε ως σημαντικότερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης την καταπάτηση του δημοσίου χώρου, «προβλήματα που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την ανυπαρξία ποδηλατόδρομων και το μποτιλιάρισμα», σημειώνοντας τη σπουδαιότητα της αναδιανομής του οδικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου