Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ευάγγελος Βενιζέλος : Οι Ευρωπαίοι τον χαϊδεύουν ως εξημερωμένο κατοικίδιο

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα  εξαπέλυσε Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο στο συνέδριο του SPD σχετικά με το δημοψήφισμα του 2015
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι Αλέξης Τσίπρας
είναι το... delivery boy των εταίρων και δανειστών και ότι η κυβέρνηση βιώνει το σύνδρομο της Στοκχόλμης καθώς είναι ουσιαστικά ερωτευμένη με τον υποτιθέμενο απαγωγέα της.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστρεψε τα βέλη του και προς την ηγεσία του SPD που προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα θα είναι ευρωπαϊκή ξεφτίλα αν ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

«Το να σε χαϊδεύουν ως εξημερωμένο κατοικίδιο δεν είναι πηγή υπερηφάνειας» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξήγησε ότι η αποδοχή Τσίπρα στο εξωτερικό είναι αποτέλεσμα της στάσης του πρωθυπουργού ο οποίος κάνει πάντα ότι του λένε.

Ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε την αναφορά Τσίπρα περί «καθαρού μυαλού» στη διαπραγμάτευση του 2015 και τόνισε: «Ευτυχώς είχα καθαρό μυαλό και ανέτρεψα τις αποφάσεις του θολωμένου μου μυαλού. Σωθήκαμε από εμάς τους ίδιους είπε ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά».

Τέλος ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ηττηθεί στρατηγικά ώστε να μην μπορεί να ελέγξει τις εξελίξεις με συνταγματική αναθεώρηση και την εκλογή ΠτΔ.

«Ο ηττημένος εκλογικά ΣΥΡΙΖΑ έχω προτείνει να κληθεί να συμμετάσχει, εάν θέλει, ώστε να συμβάλει αλλά να μην μπορεί να παρεμποδίσει τις εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μην συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απέκλεισε τη συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ λέγοντας ότι συμφωνεί με την δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι ο τόπος δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση επαίρεται ότι προσπαθεί να την επηρεάσει για να προσθέσει: «Υπάρχουν δίκτυα που προσπαθούν να επηρεάσουν την Δικαιοσύνη. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι πρόθυμοι δικαστικοί αλλά η συντριπτική πλειονότητα των δικαστών κάνει το καθήκον της». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου