Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Οι δήμαρχοι Πέλλας και Έδεσσας καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι της Θ. Τζάκρη

undefined
Την απερίφραστη καταδίκη τους για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη εκφράζουν οι δήμαρχοι Πέλλας και Έδεσσας.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόριος Στάμκος, τονίζει πως "παρά τη διαφωνία της πλειοψηφίας του λαού της Πέλλας με την πολιτική θέση της κ. Τζάκρη για τη συνθήκη των Πρεσπών, κάθε ακραία πράξη βίας είναι καταδικαστέα".
Ειδικότερα στη δήλωσή του ο κ. Στάμκος αναφέρει:
"Με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της βουλευτού κ. Θεοδώρας Τζάκρη θέλω να δηλώσω ότι, παρά τη διαφωνία της πλειοψηφίας του λαού της Πέλλας με την πολιτική θέση της κ. Τζάκρη για τη συνθήκη των Πρεσπών, κάθε ακραία πράξη βίας είναι καταδικαστέα.
Ούτε μολότοφ, ούτε δακρυγόνα στα συλλαλητήρια εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή.
Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία τα ακραία στοιχεία πρέπει να απομονωθούν".
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος ΈδεσσαςΔημήτρης Γιάννου, ο οποίος επισημαίνει πως "οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμα και η αντιπαράθεση για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορούν να λύνονται με τη βία".
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γιάννου:
"Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμα και η αντιπαράθεση για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορούν να λύνονται με τη βία, την οποία πρέπει να καταδικάσουμε όλοι από όπου κι αν προέρχεται.
Από την πλευρά μου καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της Βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη και πιστεύω σθεναρά ότι τέτοιες πράξεις δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς της Δημοκρατίας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου