Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Τσίπρας: Η Ιστορία θα δικαιώσει την Ελλάδα που τόλμησε και πάλεψε

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών"Η ιστορία δεν θα δικαιώσει εμάς. Η ιστορία Θα δικαιώσει την Ελλάδα. Την Ελλάδα που τόλμησε, την Ελλάδα που πάλεψε, την Ελλάδα που γίνεται ο εγγυητής της σταθερότητας και της συνανάπτυξης στα Βαλκάνια. Την Ελλάδα που η βαριά της ιστορία και το πολύτιμο αξιακό
της φορτίο, δεν της επιτρέπουν να γίνει ο κομπάρσος των εξελίξεων", επεσήμανε με νόημα ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την ομιλία του κατά την συζήτηση για την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα διεξαχθεί στις 14.30 της Παρασκευής.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι η ώρα της εθνικής αυτοπεποίθησης. "Οι βουλευτές θα πράξουν το ωφέλιμο για την χώρα, δεν θα τρομοκρατηθούν" είπε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για «στάση πολιτικής υποκρισίας» σημειώνοντας ότι του λείπει το «θάρρος» κι η «τόλμη», χαρακτηριστικά που «δε λείπουν όμως στη πλειοψηφία της εθνικής αντιπροσωπείας».
Ακόμη, απευθύνθηκε στα στελέχη της αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας ότι «το βασικό σας πρόβλημα δεν είναι η Συμφωνία, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι την Συμφωνία την φέρνουμε εμείς, αυτοί που εσείς δεν αναγνωρίζετε παρά ως προσωρινούς ένοικους της εξουσίας».
Ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ότι η αντιπολίτευση κάνει αυτό για το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση, δηλαδή την «εργαλειοποίηση ενός εθνικού θέματος» καταφεύγοντας σε «απόλυτα προσχηματική και κινδυνολογική επιχειρηματολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου