Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΚΙΝΑΛ: Προβληματίζουν οι παραιτήσεις μεσαίων στελεχών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΝΑΛ:Τελευταίο περιστατικό η ηχηρή αποχώρηση της Τάνιας Καραγιάννη, από τους λίγους με σοβαρά ερείσματα στο συνδικαλιστικό κίνημα και άμεση επαφή με τη λαϊκή βάση του κόμματος.

– Σκληρή γλώσσα στην επιστολή του πολιτευτή Εβρου Νίκου ΤσολακίδηΗ δεξιά στροφή του Κινήματος Αλλαγής, όπως και η πλήρης προσχώρησή του στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και στο δόγμα Βενιζέλου περί «στρατηγικής ήττας» του κυβερνώντος κόμματος έχουν προκαλέσει πλήρη αποσυσπείρωση στη Χαριλάου Τρικούπη. Παρόλο που η Φώφη Γεννηματά, έχοντας λάβει τα ανησυχητικά μηνύματα των κυλιόμενων μετρήσεων που καταφθάνουν στο γραφείο της, επιχειρεί δειλά να επιστρέψει στις «ίσες αποστάσεις», πλέον φαίνεται ότι η προς τα δεξιά πορεία του Κινήματος Αλλαγής έχει σπασμένα φρένα. Με άλλα λόγια, ένας… Μαλέλης δεν φέρνει την άνοιξη και οι δηλώσεις του γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την «κυβέρνηση Μητσοτάκη» που «θα φέρει τον όλεθρο» δεν μπορούν να φρενάρουν την πορεία του κόμματος προς την αγκαλιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κύμα παραιτήσεων

Ετσι, την ώρα που τα κεντρικά στελέχη του κόμματος και οι βουλευτές αναμασούν τη «γραμμή» και πειθαρχούν στη στρατηγική της ηγεσίας υπό τον φόβο της μη επανεκλογής, στην εναπομείνασα βάση του Κινήματος Αλλαγής τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Τα λιμνάζοντα εσωκομματικά ύδατα ταρακούνησε την περασμένη εβδομάδα η Τάνια Καραγιάννη με την ηχηρή παραίτησή της. Παρότι δεν είναι στέλεχος πρώτης γραμμής, η κυρία Καραγιάννη, που αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλοντας «διαφωνία με τις στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας», είναι πολύ γνωστή στους μαζικούς εργατικούς χώρους.
Απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά, η Τάνια Καραγιάννη είναι γνωστή συνδικαλίστρια, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ αλλά και οργανωτική γραμματέας, υπεύθυνη του τομέα Διεθνών Σχέσεων και εκπρόσωπος Τύπου της Οργάνωσης. Σημειωτέον ότι σήμερα συμμετέχει ως αιρετό μέλος στο Δ.Σ. του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, είναι εξαιρετικά γνωστή στους χώρους δουλειάς και ήταν από τα ελάχιστα εναπομείναντα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που είχαν άμεση επαφή με τη λαϊκή βάση του κόμματος.
Η Τάνια Καραγιάννη κατήγγειλε, λοιπόν, ότι «το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε -σχήμα οξύμωρο για προοδευτική δύναμη- να ταυτιστεί με τις πολιτικές επιλογές της συντηρητικής παράταξης και της ΝΔ» και πρόσθεσε: «Στην πράξη, το Κίνημα Αλλαγής, υπό τον φόβο της ταύτισης σε οποιοδήποτε θέμα με τον αποκαλούμενο “στρατηγικό” του αντίπαλο, έχει φτάσει σήμερα στο σημείο αφενός να ετεροκαθορίζεται και αφετέρου να ταυτίζεται -όλο και συχνότερα- με τον “παραδοσιακό” του αντίπαλο, τη ΝΔ. Τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι πρέπει να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο γι’ αυτά που κάνει, αλλά και γι’ αυτά που πιστεύει!
Αραγε το Κίνημα Αλλαγής ταυτίζεται και σε αυτό με τον κ. Μητσοτάκη; Διότι διαφορετικά τι ακριβώς εννοεί όταν μιλάει για “στρατηγική ήττα” του ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε η κυρία Καραγιάννη, που υπενθύμισε προς την ηγεσία του (πρώην πλέον) κόμματός της ότι «η κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Δεξιά ήταν εκείνη που του έδωσε το οριστικό χτύπημα και οδήγησε τον παραδοσιακό του ψηφοφόρο να του στρέψει την πλάτη». «Για την επιλογή όμως αυτή (σ.σ.: δηλαδή της συνεργασίας με τη ΝΔ) δεν ευθύνεται κανένας ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ευθύνεται κανένας άλλος εκτός από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από το Κίνημα Αλλαγής.
Το κύμα παραιτήσεων συνεχίστηκε με τον πολιτευτή Εβρου Νίκο Τσολακίδη, που έστειλε επιστολή αποχώρησης στον γραμματέα του κόμματος, Μανόλη Χριστοδουλάκη. Στη σκληρή επιστολή του ο κ. Τσολακίδης κάνει λόγο για «διορισμένη κεντρική επιτροπή», τονίζοντας ότι αυτή «δεν είναι ένα εργαλείο διαβούλευσης και συγκερασμού διαφορετικών απόψεων, αλλά έχει μετατραπεί σε ένα σώμα χειροκροτητών των ομιλιών των δικών σας και της αρχηγού, δίχως ουσιαστική παρέμβαση στη χάραξη πολιτικής». «Δεν θέλω πλέον να αποτελώ κομμάτι αυτής της ανώφελης καθοδικής πορείας, την οποία αδυνατώ να σταματήσω. Δεν με αφορά η πολιτική διάσωση προσώπων», προσθέτει, καταγγέλλοντας ότι «η παλιά φρουρά αρνείται να κάνει ένα βήμα στο πλάι προκειμένου νέα πρόσωπα, με σύγχρονες απόψεις και ιδέες, να δώσουν στον γερασμένο πολιτικό χώρο μας ώθηση και πνοή δημιουργίας».

Του Μιχάλη Γεωργίου
ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου