Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Χρήστος Παπαστεργίου : ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- Πολιτισμός στο κενό με απλήρωτους εργαζόμενους

Αποτέλεσμα εικόνας για Χρήστος ΠαπαστεργίουΚέντρο πολιτισμού.Για την ουσία ή την λεζάντα;
Πριν λίγες ημέρες ο κ.Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ένα "νέο" φεστιβάλ στο Επταπύργιο.Δεν έχουμε καμμία αμφιβολία ότι λίγο πριν τις εκλογές θα θυμηθεί να  ανακοινώσει ότι θα έπρεπε να πράξει και δεν έπραξε
όλα τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο στον πολιτισμό αλλά σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας και μη της περιφέρειας.
Βέβαια επι του συγκεκριμμένου κανένας συντονισμός με τους δήμους που κάνουν αντίστοιχες δράσεις."Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως εριγμένοι" θα ήταν ο πρέπων χαρακτηρισμός για την ασκούμενη από την περιφέρεια πολιτική  στον πολιτισμό.
Πως όμως να ασκηθεί πολιτική όταν καλούνται να την υλοποιήσουν εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες;
Δεν είναι αυτοί οι εργαζόμενοι στην ενιαία αρχή πληρωμών;
Δεν υλοποιείται προγραμματική σύμφωνία με χρηματοδότηση του Κέντρου Πολιτισμού από την ΠΚΜ;
Έχει να απαντήσει κάτι ο αποφεύγων τον διάλογο κύριος περιφερειάρχης;
Η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχει όλες τις προυποθέσεις να αναδειχθεί σε επίκεντρο παγκόσμιου πολιτισμού.Ιστορία,μνημεία,παράδοση,σύγχρονα έργα τέχνης και κυρίως σπουδαίους καλλιτέχνες.Έχει φημισμένα φεστιβάλ και εκδηλώσεις.
Λείπει όμως το σχέδιο και ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων εκ μέρους της διοίκησης της περιφέρειας.Λείπουν οι συνέργειες,οι συμπράξεις με τους άλλους τομείς της οικονομίας.Λείπει η αξιοποίηση και προώθηση  του δημιουργικού καλλιτεχνικού δυναμικού που και ποιότητα και δυναμική επιδεικνύει.
Δυστυχώς για ακόμη μιά φορά χάνουμε ευκαιρίες.Ακούμε λόγια και μηδέν έργα.Χρειαζόμαστε πράξεις.#ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου