Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

«Όχι» Μαλέλη σε κόμμα-μπαλαντέρ

Με όσους θέλουν να μετατρέψουν το Κίνημα Αλλαγής σε ένα ‘κόμμα-μπαλαντέρ’ τα βάζει εκ νέου ο Σταμάτης Μαλέλης, επιμένοντας στην ανάγκη να προσδιοριστεί η ταυτότητα του κόμματος και αυτή να είναι ...αντιδεξιά.

Σχολιάζοντας τα κείμενα που προτείνουν ‘σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θα κινείται στον μεσαίο χώρο’, ο Σταμάτης Μαλέλης παρατηρεί σε άρθρο του στο in.gr πως «δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι θέλουν ένα μικρό κόμμα μπαλαντέρ που θα δίνει λύσεις όποτε χρειαστεί, είτε σε κυβερνήσεις, είτε θα συμπληρώνει αναγκαίες πλειοψηφίες».
Για αυτό και προειδοποιεί πως αν αυτή η τάση επικρατήσει, σημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της Δημοκρατικής Παράταξης, της οποίας έγινε μειοψηφία μετά την ώσμωση με τη Δεξιά.
«Με αυτή την ομάδα που παραιτείται από τον αγώνα για τη διεκδίκηση της Δημοκρατικής Παράταξης, διαφωνώ», λέει, κατηγορώντας την ότι θέλει ένα μικρό, ελεγχόμενο κόμμα, στην ουσία ετεροπροσδιοριζόμενο.
«Αυτό βολεύει μόνο μία μικρή ομάδα, αλλά όχι τη συντριπτική πλειοψηφία της Παράταξης, που θέλει ένα μεγάλο και δυνατό κόμμα, το οποίο θα αντισταθεί στη Δεξιά που άρχισε ήδη να δίνει το στίγμα της», λέει, σημειώνοντας ότι το όραμα των χιλιάδων οπαδών του κόμματος είναι να ξαναδούν μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου