Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ντέρμπι με τα όλα του και... μοιρασιά για ΠΑΟΚ και Άρη στην Τούμπα!

Σε ένα μέτριο ποιοτικά ντέρμπι με πολύ πάθος και ένταση, που είχε ωστόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα
και ακόμη πιο απίθανο φινάλε, ΠΑΟΚ και Άρης μοιράστηκαν από έναν βαθμό με το ισόπαλο 2-2 στην κατάμεστη Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League.

Ο Άρης έφτασε μία "ανάσα" από το μεγάλο διπλό παίρνοντας το προβάδισμα με γκολ του Ματίγια στο 87΄, όμως ο ΠΑΟΚ "έσωσε" την παρτίδα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+7΄) ισοφαρίζοντας με γκολ του Μίσιτς στο τελικό 2-2.
Οι "κιτρινόμαυροι" άγγιξαν το πρώτο τους διπλό στην Τούμπα μετά από 9 χρόνια (Οκτώβριο του 2010), με τον Δικέφαλο να καταφέρνει στην εκπνοή του αγώνα να διατηρήσει το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα, που έφτασε πλέον τα 39 παιχνίδια. 
Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τους πρωταθλητές στη φετινή σεζόν, φτάνοντας τους 10 βαθμούς και περιμένοντας το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης έφτασε τους 7 βαθμούς στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Δύο γρήγορα γκολ
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ... ελπιδοφόρο, με δύο γρήγορα γκολ. Ο Ιντέγε άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση του Άρη στο 4ο λεπτό και ο Μάτος απάντησε ισοφαρίζοντας άμεσα μετά από δύο λεπτά, στο 6΄. Παρά τα δύο γκολ που σημειώθηκαν νωρίς όμως, στη συνέχεια το ματς δεν βρήκε ρυθμό. Είχε πολλές διακοπές (από 7 λεπτά καθυστερήσεις σε κάθε ημίχρονο), δυνατά μαρκαρίσματα, κάρτες, τραυματισμούς και ελάχιστες αξιόλογες στιγμές.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε γκολ του Μάτος, καθώς δόθηκε οφσάιντ με χρήση VAR στην πρώτη κεφαλιά του Μπίσεσβαρ στο δοκάρι, πριν καταλήξει η μπάλα στον Βραζιλιάνο. 
Στο β΄ μέρος η εικόνα της αναμέτρησης ήταν ανάλογη, με τους "ασπρόμαυρους" να προσπαθούν να πιέσουν και τους "κιτρινόμαυρους" να απειλούν στις αντεπιθέσεις. 
Από μία αποβολή
Στο 67΄ αποβλήθηκε ο Μάτος δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, στο 72΄, αποβλήθηκε ο Σάσα από πλευράς Άρη κι αυτός με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στα τελευταία λεπτά το ματς κρεμόταν από μια κλωστή. Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή με σουτ που απέκρουσε με τα πόδια ο Εμαν, ενώ και ο Πασχαλάκης έκανε καίρια επέμβαση σε σουτ του Ιντέγε.
Δραματικό φινάλε
Ο Άρης κατάφερε να πετύχει γκολ με τον Ματίγια και να πάρει το προβάδισμα εκ νέου στο 87ο λεπτό, αγκαλιάζοντας μία μεγάλη νίκη. Μάλιστα, προκλήθηκε ένταση στην Τούμπα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. 
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι πάλεψαν μέχρι τέλους, είχαν δοκάρι στο 95΄ με κεφαλιά του Κρέσπο και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν ξανά με γκολ του Μίσιτς στο 7ο και τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου (97΄). Το τελικό 2-2 δεν άφησε καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένη.
Ο Άρης προηγήθηκε δύο φορές στην Τούμπα και ισοφαρίστηκε, ενώ απώλεσε και το αριθμητικό πλεονέκτημα λίγο μετά αφότου το απέκτησε. Βέβαια, για τους "ασπρόμαυρους" υπήρξαν αποδοκιμασίες και γκρίνια από μερίδα του κόσμου, που απογοητεύτηκε με την εμφάνιση. 
Αξιοσημείωτο το ότι ο ΠΑΟΚ δέχτηκε σε άλλο ένα παιχνίδι δύο γκολ, φτάνοντας τα 14 τέρματα παθητικό στις 8 φετινές αναμετρήσεις του.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Ζαμπά (56' Ελ Καντουρί), Πέλκας (15΄Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (70' Σφιντέρσκι)
ΆΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα (46' Εμαν), Σούντγκρεν, Ροουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (85' Σόουζα), Γκάμα (64' Λάρσον), ΙντέγεΟι συνθέσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου