Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Τραγωδία στο Έσσεξ: Το ενδεχόμενο ασφυξίας για τους 39 νεκρούς εξετάζουν οι αρχές

Έσσεξ ΒρετανίαςΑντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα 39 νεκρών ανθρώπων βρέθηκαν οι αστυνομικοί στο Έσσεξ της Αγγλίας. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο θάνατός τους να προήλθε από ασφυξία.

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στο Έσσεξ της Βρετανίας, όπου εντοπίστηκαν 39 πτώματα μέσα σε κοντέινερ φορτηγού.
Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία τα νεκρά σώματα ανήκουν σε 39 ενήλικες και σε έναν έφηβο. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ασφυξίας καθώς και τις νέες διαδρομές που ακολουθούν οι δουλέμποροι.
Το κοντέινερ εντοπίστηκε στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Grays λίγη πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Έσσεξ Βρετανίας
Έσσεξ Βρετανίας  AP
Ο 25χρονος οδηγός του οχήματος, με καταγωγή από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχει συλληφθεί σαν ύποπτος για φόνους. Όπως διαπιστώθηκε, το φορτηγό ξεκίνησε από τη Βουλγαρία και εισήλθε στη χώρα από το Χόλιχεντ της Ουαλίας το περασμένο Σάββατο, μια από τις πάγιες διαδρομές που ακολουθούν οι δουλέμποροι.
«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνές μας συνεχίζονται για να διαλευκάνουμε τι συνέβη. Προχωράμε στην αναγνώριση των θυμάτων, η διαδικασία, όμως, αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ.
Αναφορικά με τη σύλληψη σημείωσε: «Έχουμε συλλάβει τον οδηγό του φορτηγού σε σχέση με το περιστατικό. Παραμένει υπό κράτηση».

Δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον  AP
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη 39 πτωμάτων μέσα σ' ένα κοντέινερ ανατολικά του Λονδίνου.
"Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου γι' αυτό το τραγικό επεισόδιο στο Έσσεξ", δήλωσε ο Τζόνσον. "Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργασθούμε στενά με την αστυνομία του Έσσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη", πρόσθεσε. "Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους"
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της.
"Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ' αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο", έγραψε η Πατέλ στο Twitter. "Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους".

Λίστα με μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη μεταφορά

Ο αριθμός των μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη μεταφορά έχει καταγραφεί από τον ΟΗΕ από το 2014.
  • 2014: Ένας μετανάστης από το Αφγανιστάν βρέθηκε νεκρός σε αποβάθρες στο Tilbury, στο Έσσεξ. Ήταν σε ένα κοντέινερ μεταφοράς με άλλους 34 Αφγανούς, οι οποίοι επέζησαν.
  • 2015: Δύο μετανάστες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ξύλινο κιβώτιο σε μία αποθήκη στο Branston, Staffordshire.
  • 2016: Ένας 18χρονος μετανάστης έχασε τη ζωή του, καθώς προσκολλήθηκε στην κάτω πλευρά ενός φορτηγού στο Μπάνμπερι, στην Οξφόρδη.
  • 2016: Ένα σώμα βρέθηκε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού στο Κεντ, το οποίο είχε φτάσει από τη Γαλλία.
  • Ακόμα, το 2000, 58 Κινέζοι βρήκαν θάνατο από ασφυξία σε φορτηγό στο Ντόβερ.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου