Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ο Τσίπρας, μόνος του, δεν αρκεί-ούτε το θέμα είναι πρωτίστως οργανωτικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Τσίπρας, μόνος του, δεν αρκεί-ούτε το θέμα είναι πρωτίστως οργανωτικόΟι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα σε Αχαΐα, Χανιά και Ρέθυμνο, κατά κοινή ομολογία, στέφθηκαν από
σημαντική επιτυχία, ενώ μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την εγγραφή νέων μελών-ήδη, από την έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων νέων μελών φτάνει τις 11.000!
Αυτή, όμως, είναι η μια όψη του νομίσματος, η αισιόδοξη. Γιατί υπάρχει και η άλλη όψη, που περιλαμβάνει πολλές πτυχές, που πρέπει να προβληματίσουν την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πρώτα απ’ όλα, αν αρκεί ο Αλέξης Τσίπρας να δίνει σχεδόν μόνος του τη μάχη της “διεύρυνσης” (και όχι πια του “μετασχηματισμού” -γεγονός που σημαίνει ότι με το “καλημέρα” πέφτει ο πήχυς) του ΣΥΡΙΖΑ! Έχουμε παρατηρήσει και περιοδείες του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, αλλά ...μέχρι εκεί! Και το ερώτημα δεν είναι απλώς αν γίνεται καλός προγραμματισμός από τα οργανωτικά επιτελεία, αλλά αν άλλα στελέχη μπορούν να έχουν επαφή με ευρύτερα στρώματα, ενώ για κάποια άλλα στελέχη το ερώτημα είναι και αν πραγματικά θέλουν ακόμα και αυτή τη διεύρυνση.
Ταυτόχρονα:
-Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην οργανωμένη προσπάθεια για συγκρότηση εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, απαραίτητης προϋπόθεσης για ένα κόμμα που θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία. Προ μηνός και κάτι ο Γιώργος Σταθάκης ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος, έγινε η πρόταση για τη σύνθεση της Επιτροπής, αλλά ακόμα ούτε καν ανακοινώθηκε δημοσίως. Με αυτούς τους ρυθμούς, όχι απλώς δεν θα υπάρχει (ουσιαστική) πολιτική πρόταση στο Συνέδριο, αλλά ...ούτε στο τέλος της τετραετίας!
-Ένα κόμμα που θέλει  να επαναδιεκδικήσει την εξουσία, είναι σαφές πως πρέπει να κινητοποιήσει τη νέα γενιά, πολύ περισσότερο που στις τελευταίες εκλογές και παρά την εκλογική ήττα, ήταν πρώτο κόμμα σε αυτή! Με εξαίρεση την Αττική, ακόμα και στις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, στις συγκεντρώσεις κυριαρχούν οι μεγάλες ηλικίες. Ιδίως, μάλιστα, στην επαρχία, οι πολύ μεγάλες ηλικίες. Χωρίς εναλλακτική πρόταση που θα εμπνέει και χωρίς διαμόρφωση κοινωνικών κινημάτων, το παραπάνω δεν θα αλλάξει, καθώς το πρόβλημα δεν είναι πρωτίστως οργανωτικό, αλλά πολιτικό.
-Ταυτόχρονα καθυστερεί η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), προκειμένου οι “σύμμαχοι” να συμμετάσχουν στις αποφάσεις και στην οργάνωση της πορείας προς το Συνέδριο. Κάποιοι στην Κουμουνδούρου δείχνουν με κάθε τρόπο σαν να μην εννοούν ούτε τη “διεύρυνση” -και γι’ αυτό είναι σαφές πως η ηγεσία θα πρέπει να κάνει διορθωτικές κινήσεις, αλλά και να φέρει νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ.
-Στο παρασκήνιο, μάλιστα, έχει ξεκινήσει η μάχη των μηχανισμών ενόψει του Συνεδρίου, θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε προσεχώς.
Ο Αλέξης Τσίπρας, διαθέτοντας την κατάκτηση της αδιαφιλονίκητης σχέσης με το λαό (όσο και αν κάποιος στην Κουμουνδούρου το θεωρούν αυτό ...λάθος!!!), είναι σαφές πως πρέπει να κάνει restart σε ορισμένα πράγματα...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου