Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΠαλικΆρη στο ΟΑΚΑ, του στέρησαν μεγάλο διπλό

undefined
Ο Άρης προηγήθηκε με 10 παίκτες στο ΟΑΚΑ, όμως ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που δόθηκε με
χρήση VAR και θα συζητηθεί, του στέρησε την ευκαιρία για μεγάλο διπλό. Το τελικό 1-1 στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League αφήνει ευχαριστημένη την ΑΕΚ, ενώ οι Θεσσαλονικείς έχουν πολλά παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ο Άρης πατούσε καλύτερα και είχε σημαντικότερες ευκαιρίες, όμως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς γκολ. 
Στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης αποβλήθηκε ο Ιντέγιε με απευθείας κόκκινη κάρτα για πάτημα στον Μάνταλο, σε μία φάση που δεν έγινε αντιληπτή σε κανονική ροή παιχνιδιού από τους διαιτητές και η απόφαση ήρθε μέσω της χρήσης του VAR. 
Ο Ένινγκ πέρασε στο ματς τον Λάρσον στο 58΄, σε ρόλο επιθετικού, με τον Σουηδό να τον δικαιώνει ανοίγοντας το σκορ λίγο αργότερα, με κοντινό πλασέ στο 64΄. Οι Θεσσαλονικείς έκλεψαν την μπάλα με τον Κόρχουτ και έβγαλαν άψογα την αντεπίθεση, με τον Ούγγρο να δίνει την ασίστ στον Λάρσον που από κοντά πλάσαρε στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 78ο λεπτό έγινε η φάση που θα συζητηθεί αρκετά. Σε διεκδίκηση της μπάλας του Ρόουζ με τον Σιμόες, όπου ο Γάλλος φάνηκε να βρίσκει πρώτος την μπάλα, ο Ευαγγέλου πήγε στο VAR και βλέποντας πολλά ριπλέι αποφάσισε να καταλογίσει πέναλτι. Ο Μάνταλος εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε σε 1-1 στο 81ο λεπτό.
Στη συνέχεια όπως ήταν λογικό οι γηπεδούχοι πίεσαν παίζοντας και με αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως ο νεαρός Τσιλιγγίρης που στάθηκε αξιοπρεπώς παρά την απειρία του διατήρησε τον βαθμό της ισοπαλίας για τον Άρη που δικαίως έχει πολλά διαιτητικά παράπονα.
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης (74’ Παουλίνιο), Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάο (66’ Αλμπάνης), Σιμόες, Βέρντε, Μάνταλος, Ντέλετιτς (61’ Γιακουμάκης), Ολιβέιρα
Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Ρόουζ, Μπα, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα (93’ Σόουζα), Ματίγια, Φετφατζίδης (58’ Λάρσον), Γκάμα (72’ Μαντσίνι), Ντιγκινί, Ιντέγε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου