Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Διάσκεψη Βερολίνου: Η κάμερα «έπιασε» τα ευτράπελα

diaskepsi-berolinou-i-kamera-epiase-ta-eutrapelaΣτη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη οι ηγέτες πήραν τις θέσεις τους, όμως
κάτι δεν πήγαινε καλά. Αρχικά διαπιστώθηκε ότι κάποιος απουσίαζε, και αυτός ήταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, όταν αντιλήφθηκε ότι τον περίμεναν, έσπευσε στη θέση του.
Αλλά και πάλι δεν ήταν έτοιμοι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, έψαχνε απεγνωσμένα πού θα σταθεί, στη συνέχεια δεν ήξερε από πού να περάσει για να φτάσει στη θέση του και τελικά… τα κατάφερε!

«Αστακός» το Βερολίνο

Η παρουσία των υψηλών προσκεκλημένων δημιουργεί, όπως είναι αναμενόμενο, υψηλές απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας, με το Βερολίνο να βρίσκεται στο «επίπεδο 1» και την Αστυνομία να έχει αποκλείσει μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης.
Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί εργάζονται σήμερα για την Διάσκεψη, ενώ έχει αποκλειστεί για τα ιδιωτικά αεροσκάφη και ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 55 χιλιομέτρων και ύψος 3.000 μέτρων από την Καγκελαρία. Ιδιαίτερα φυλάσσονται πρεσβείες και ξενοδοχεία στα οποία έχουν καταλύσει ξένοι αξιωματούχοι.

φωτογραφία : Reuters
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου