Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

"Ούτε ως αστείο" δεν σκέφτεται παραίτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αποτέλεσμα εικόνας για "Ούτε ως αστείο" δεν σκέφτεται παραίτηση ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΤην παραμικρή αφορμή και σε κανέναν δεν πρόκειται να δώσει ο Προκόπης Παυλόπουλος,
αποφεύγοντας να ρίξει νερό στο μύλο της «προεδρολογίας» και να συμβάλλει στην περαιτέρω απαξίωση του θεσμού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για παράδειγμα, «ούτε ως αστείο» δεν συζητά εισηγήσεις να παραιτηθεί ή να τοποθετηθεί δημοσίως για την φθορά του θεσμού και την ασεβή και γεμάτη μικροκομματικές σκοπιμότητες επίθεση που δέχεται το πρόσωπό του.  Ούτε βεβαίως προτίθεται να δηλώσει πως δεν επιθυμεί μια δεύτερη θητεία, την οποία και με βάση τα πεπραγμένα του και κατά κοινή ομολογία, δικαιούται απολύτως. Είναι δε χαρακτηριστικό πώς ακόμα και η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που παλαιότερα άφηνε αιχμές εναντίον του, τώρα προβάλλει απλώς την πολιτική σηματοδότηση ενός Προέδρου από το χώρο της κεντροαριστεράς. Άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι αυτό που θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν τον προτείνει για την προεδρία, εφόσον βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει άλλο πρόσωπο.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος συνεχίζει απολύτως κανονικά το πρόγραμμά του και είναι χαρακτηριστικό πως Πέμπτη και Παρασκευή πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Δουβλίνο. Όταν, άλλωστε, την Κυριακή ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα είναι και πάλι Πρόεδρος, απάντησε πως «Ο Θεός ξέρει». «Ο Μητσοτάκης;» ξαναρώτησαν οι δημοσιογράφοι. «Μόνο ο Θεός» ήταν και η νέα απάντηση.
Οι πιθανότητες για μια δεύτερη θητεία για τον νέο πρόεδρο, άλλωστε, δεν έχουν εκλείψει ή, τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν οι υποστηρικτές του. Το δε πρόβλημα, σαφώς με όχι δική του ευθύνη, έχει μετατραπεί, πέρα από σαπουνόπερα και σε μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία. Πρόβλημα που μάλλον θα παραμείνει και θα σιγοκαίει αν Πρόεδρος δεν είναι και πάλι ο Προκόπης Παυλόπουλος, όσο αν και ο ίδιος αποφεύγει να πυροδοτήσει και την παραμικρή αντίδραση.

news247.gr
Βασίλης Σκουρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου