Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Άρης

undefined
Ο Άρης προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας ξανά την Ξάνθη με
σκορ 2-1 με ανατροπή στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι "κιτρινόμαυροι" αγχώθηκαν στο ξεκίνημα μένοντας πίσω στο σκορ, αλλά γύρισαν το ματς και παίζοντας πολύ καλύτερα από τους Ακρίτες στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, σφράγισαν το εισιτήριο για την οχτάδα του θεσμού. 

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο β΄ βοηθός, Νικόλας Σάββας, καθώς τα δύο γκολ (από τα τρία συνολικά του ματς) που σημειώθηκαν από την πλευρά του (από ένα για κάθε ομάδα) ήταν οφσάιντ και δεν έπρεπε να μετρήσουν.Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης δεν υπάρχει το VAR.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ-οφσάιντ στο 22ο λεπτό, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στα Πηγάδια (0-1). Ο Φοσέ έφυγε από αντικανονική θέση δίχως να καλύπτεται από τους αμυντικούς του Άρη, απέφυγε τον Κουέστα και πλάσαρε στα δίχτυα.
Οι "κιτρινόμαυροι" που είχαν μπει δυνατά στο ματς αλλά δέχτηκαν ένα αντικανονικό γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα. Πίεσαν, έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, όμως το γκολ δεν έμπαινε με αποτέλεσμα να υπάρχει άγχος.
Ωστόσο, με ένα ωραίο σουτ του Σάσα στο 42ο λεπτό η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και το 1-1 έφερε ανακούφιση πριν τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς η ομάδα του Ένινγκ πήρε ξανά προβάδισμα πρόκρισης.
Ο Άρης μπήκε δυνατά και στο β΄ ημίχρονο και με γκολ του Ιντέγε στο 60ο λεπτό καθάρισε το ματς και την υπόθεση πρόκριση, διαμορφώνοντας το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Βέβαια, ούτε αυτό το γκολ έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Λάρσον που έδωσε την ασίστ στον Ιντέγε ήταν εκτεθειμένος όταν πήρε την μπάλα στην αρχή της φάσης, με τον βοηθό όμως να μη σηκώνει το σημαιάκι του. Ο ίδιος επόπτης που έκανε λάθος στο πρώτο γκολ της Ξάνθης, έκανε άλλο ένα λάθος, αυτή τη φορά υπέρ των γηπεδούχων που έκαναν την ανατροπή με αντικανονικό τέρμα. 
Ο Άρης είχε έντονα παράπονα από την διαιτησία, με τον Θόδωρο Καρυπίδη να τα εκφράζει στο ημίχρονο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και τα... "έψαλλε" στους διαιτητές. Στο β΄ μέρος οι "κιτρινόμαυροι" διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι σε φάση όπου η μπάλα χτύπησε πρώτα στο χέρι του Μαλεζά και στη συνέχεια στου Λισγάρα.
Συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (88' Μπακούτσης), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Μαντσίνι (76' Μαρτίνες), Φετφατζίδης, Λάρσον, Ιντέγε (64΄Ντιγκινί)
ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57' Μπαξεβανίδης), Φασίδης (70' Εντουάρντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τέρκι, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64' Φάμπιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου