Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Κίνηση Πράττω: Πρόταση για μέτωπο δημοκρατικής, προοδευτικής και πατριωτικής αναγέννησης της χώρας

Κίνηση Πράττω: Πρόταση για μέτωπο δημοκρατικής, προοδευτικής και πατριωτικής αναγέννησης της χώραςΤις απαντήσεις που έχει λάβει το ΠΡΑΤΤΩ στις επιστολές του για τη δημιουργία
μετώπου, κοινωνικού και πολιτικού, των δυνάμεων της δημοκρατίας, της προόδου, του πατριωτισμού και της Αριστεράς, συζήτησε χθες η ΠΓ κατά την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίασή της.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κίνηση είναι ικανοποιημένη από τη συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη, στη διάρκεια της οποίας «ανταλλάχθηκαν σκέψεις για τις πολιτικές προοπτικές και αλλαγές».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Μέτωπο που προτείνει το ΠΡΑΤΤΩ, μεταξύ άλλων, επιδιώκει τη δημιουργία ενός συντονιστικού των δυνάμεων αντίστασης στον κρατικό αυταρχισμό, στον θεσμικό νεοσυντηρητισμό και στον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό, καθώς όπως σημειώνεται: «Κινδυνεύουν: Λαϊκές κατακτήσεις, δικαιώματα του πολίτη και κοινωνικών ομάδων, εθνικά συμφέροντα. Υποβαθμίζεται η διεθνής θέση της χώρας. Υπονομεύεται ο κόσμος της εργασίας, αγνοούνται και περιθωριοποιούνται οι ταλαντούχοι και παραγωγικοί πολίτες και συλλογικότητες της χώρας. Κοινός εχθρός η πολιτική της ΝΔ και τα κοινωνικά συμφέροντα των λίγων που εκπροσωπεί».
Αναφέρει πως η συγκρότηση αυτού του Μετώπου μπορεί να ξεκινήσει με τη δημιουργία ενός φόρουμ συζητήσεων και κοινών δράσεων από κοινωνικές (ΤΑ, Συνδικάτα και σωματεία, συλλόγους και κινήματα) και πολιτικές δυνάμεις, με θέματα όπως: η ανάγκη για ένα νέο οικονομικό μοντέλο για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, νέες τεχνολογίες, προοπτικές, δυνατότητες, προβλήματα, προστασία και ανάπτυξη περιβάλλοντος, ο εκδημοκρατισμός και εκσυγχρονισμός του κράτους, η διεύρυνση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας, ζητήματα διαφάνειας και μάχης ενάντια στην διαφθορά, μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως ζητήματα καθημερινότητας, υγεία και παιδεία, καθώς και το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, εκλογικός νόμος και απλή αναλογική, η μάχη ενάντια στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό όλων των μορφών, την ξενοφοβία, το μεταναστευτικό/προσφυγικό, η κατάσταση και οι προοπτικές ανάπτυξης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τέλος στη συνεδρίαση της ΠΓ έγινε ανασκόπηση σειράς εκδηλώσεων που ετοιμάζονται τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες με αποκορύφωμα πολιτική εκδήλωση στις 19.2.2020 στην Αλεξανδρούπολη και για τα ελληνοτουρκικά στις 24.2.2020 στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου