Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Χαρίτσης: Αμεση ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Υπάρχει ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι είναι επείγουσα η ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, ενώ άφησε αιχμές για προσπάθεια των τελευταίων ημερών να υποτιμηθεί η προσαρμογή των πολιτών οι οποίοι στην πλειονότητά τους  συμμορφώθηκαν με τις
οδηγίες. «Δεν τα ξέρουμε όλοι όλα, υπάρχουν ειδικοί», επισήμανε. «Θα βάλουμε πλάτη σε αυτή την προσπάθεια, σε ό,τι είναι αναγκαίο να ληφθεί ως μέτρο προστασίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η ατομική ευθύνη των πολιτών αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η συλλογική ευθύνη, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση. «Όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Σημαντική η ατομική ευθύνη, μεγάλη μεγαλύτερη σημασία έχει όμως η συλλογική ευθύνη όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Χαρίτσης: Δεν σταματήσαμε ποτέ να στηρίζουμε το ΕΣΥ
Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη στα δύσκολα, ταυτόχρονα, όμως, επισημαίνει τις ολιγωρίες και την κρισιμότητα της στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.  Αναφερόμενος στις προλήψεις που έγιναν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας, σχολίασε: «Σκεφτείτε πού θα βρισκόταν το σύστημα υγείας. Ποτέ δεν σταματήσαμε να υποστηρίζουμε τη στήριξη του συστήματος υγείας. Χαίρομαι που όλο και περισσότεροι συναινούν σε αυτή τη λογική», πρόσθεσε.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/haritsis-stirixis-ethnikoy-systimatos-ygeias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου