Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Χαρίτσης: Η ΝΔ οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα

Η ΝΔ οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα, τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που καταγράφουν ανάπτυξη κάτω από το 2% το 2019 και επιβράδυνσή του ρυθμού ανάπτυξης στο 1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2019.Διαψεύδουν το αφήγημα Μητσοτάκη
«Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, αφού διαψεύδουν το βασικό προεκλογικό του αφήγημα για ανάπτυξη 4%», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το δ΄ τρίμηνο του 2019 στο 1%, από 2,8% το β΄ τρίμηνο, που είχε επιτύχει η αντιαναπτυξιακή -υποτίθεται- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το «τι πραγματικά έφταιξε κι από ανάπτυξη 2,2% το α΄ εξάμηνο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, «κατάφεραν» να την μειώσουν στο 1,6% στο β΄εξάμηνο -προτού μάλιστα προκύψουν τα σύννεφα στη διεθνή οικονομία λόγω κοροναϊού».

«Ας σταματήσει, λοιπόν, να πετάει την μπάλα στην εξέδρα η κυβέρνηση, όπως κάνει ακόμα και μετά τα σημερινά αρνητικά αποτελέσματα», υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης.
Όνειρο προεκλογικής νυχτός

«Όσο κι αν προσπαθούν με αόριστες υποσχέσεις για επενδύσεις να ξεγελάσουν την ελληνική κοινωνία τα νούμερα είναι αδυσώπητα για την κυβέρνηση -η οποία μάλιστα είχε συνδέσει και όλες τις υποσχέσεις, για στήριξη της μεσαίας τάξης, σε επιδόσεις της οικονομίας που πλέον αποτελούν όνειρο προεκλογικής νυκτός», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σε μια συγκυρία δύσκολη παγκοσμίως, η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα».

«Μετά τη δεκαετή κρίση, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες περιπέτειες», συμπληρώνει ο Αλέξης Χαρίτσης και καταλήγει απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση «επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην διακινδυνεύει όσα με θυσίες και τεράστια προσπάθεια πέτυχαν ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου