Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Εντοπίστηκε κορονοϊός σε κλιματιστικά

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως επιστημονικές ομάδες στην Ελλάδα, έχουν βρει παρουσία του κορονοϊού σε κλιματιστικά, οταν υπήρχε κρούσμα στον χώρο.Επίσης, τόνισε ότι «καλό είναι να αποφεύγεται η ανακύκλωση του αέρα, καλύτερα με ανοιχτά παράθυρα ειδικά αν έχουμε κρούσμα στο σπίτι μας». Ταυτόχρονα, είπε πως απασχολεί την επιστημονική κοινότητα η χρήση κλιματιστικού, ενώ θα αποφασιστεί αν θα παρθούν ειδικά μέτρα για κλειστούς χώρους όσο θα χαλαρώνουν οι περιορισμοί.

Επίσης, ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα, που είναι 156 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 2.401. Στα νέα κρούσματα περιλαμβάνονται ωστόσο τα 150 κροούσματα από την δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, τα οποία είχαν ανακοινωθεί και νωρίτερα.

Μάλιστα, 5 ακόμη θάνατοι αποδίδονται στον Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας να φτάνει, πλέον, τους 121.


Την ίδια στιγμή, 59 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Η διάμεση τιμή της ηλικίας τους είναι τα 67 έτη. Παράλληλα, 46 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.
Τα μέτρα

Καθώς η εικόνα διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι σχετικά θετική, ο Σωτήρης Τσιόδρας διαμήνυσε στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα πως «μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από την ηγεσία του κράτους μέτρα χαλάρωσης» της καραντίνας.

Μάλιστα, ο λοιμωξιολόγος δήλωσε πως αύριο, Τετάρτη, θα υπάρξει και σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Η επιστημονική επιτροπή θα προχωρήσει μάλιστα και σε εισηγήσεις αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν υπόψιν από το Υπουργείο Παιδείας ενόψει των σχεδιασμών του για την άρση του λουκέτου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου