Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Τον γύρο του κόσμου κάνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ - Εκτέθηκε η κυβέρνηση, εισηγήσεις για πρόστιμα ακόμα και στο… ΚΚΕ!

Σε δοκιμασία οι σχέσεις κυβέρνησης και Περισσού. «Θα μας βρίσκουν μπροστά τους όσοι μπερδεύουν τη μάσκα με το φίμωτρο», «τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή», μεταξύ των συνθημάτων της συμβολικής εκδήλωσης στο Σύνταγμα. Για «ιδιότυπη ασυλία της αριστεράς» κάνει λόγο η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου.


Τον γύρο του κόσμου έκανε η -πράγματι εντυπωσιακή- συμβολική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, με μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το ΒΒC και το Ρόιτερς να ζητούν από τον Περισσό φωτογραφίας και πλάνα.

Το ΠΑΜΕ, με μια πολύ καλά οργανωμένη συγκέντρωση -ορισμένοι στο Διαδίκτυο την παραλλήλιζαν ως προς τη διάταξη και την πειθαρχία με εκδηλώσεις του… Κόκκινου Στρατού- «πήρε όλο το χαρτί» την ημέρα της Πρωτομαγιάς, αιφνιδιάζοντας και εκθέτοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση.

Ακόμα και το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προειδοποιούσε ότι «δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις», ενώ απειλούσε με πρόστιμα όποιον πραγματοποιήσει συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, καθώς με κυβερνητική απόφαση οι εκδηλώσεις είχαν μεταφερθεί για τις 9 Μαΐου.

Η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης και μάλιστα με απόλυτα μέτρα ασφαλείας (τήρηση αποστάσεων, μάσκες κοκ), δεδομένων και των πρωινών δηλώσεων του Στ. Πέτσα, μετέφερε την πίεση στην κυβέρνηση. Εκκλησιαστικοί κύκλοι εμφανίστηκαν «στα κάγκελα», νοιώθοντας εκτεθειμένοι απέναντι στο ποίμνιό τους, που τους κατηγορεί πώς είναι δυνατόν να έχουν δεχθεί την απαγόρευση της περιφοράς του Επιταφίου ή τη μη πραγματοποίηση της Ανάστασης! Η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, με ανακοίνωσή της εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνουν οι… αριστεριστές στη χώρα! «Φαίνεται πως τελικά ο Μαρξ και οι λοιποί αριστεροί, οι λαθρομετανάστες και τα τζαμιά δεν μεταφέρουν τον κορονοϊό, μόνο ο παπάς, η καμπάνα και τα μεγάφωνα τη μεταφέρουν», σημειώνει χαρακτηριστικά η «Ελληνική Λύση»! Την ίδια δε στιγμή, σφοδρή κριτικά στο Μαξίμου, γιατί επέτρεψε(!) τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης της πλατείας Συντάγματος ασκούν και φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι.


Στο κλίμα αυτό, η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις προκειμένου, μέσω της ΕΛΑΣ, να προχωρήσει σε πρόστιμο κατά του ΠΑΜΕ, αλλά και του… ΚΚΕ, ο Γραμματέας του οποίου Δημήτρης Κουτσούμπας, φορώντας μάσκα, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση, κάνοντας και σχετικές δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μετριοπαθείς κύκλοι, ωστόσο, επισημαίνουν -και σωστά- πως η κυβέρνηση δεν θα ρίξει λάδι στη φωτιά, με τον καταλογισμό προστίμων, πολύ περισσότερο καθώς οι σχέσεις της με το ΚΚΕ ήδη δοκιμάζονται, ενώ στο μέλλον αναμένεται να δοκιμαστούν περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει να μην έρθει νόμος στη Βουλή για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων για την προκήρυξη απεργιών, αλλά και για τον τρόπο διεξαγωγής των διαδηλώσεων, καθώς οι όποιες προβλέψεις θα καταργηθούν στην πράξη. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, πάντως, είχε απήχηση και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στελέχη της μιλούν για εσωστρέφεια του κόμματος και μη ενασχόλησή του με τους μαζικούς χώρους.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν στη συγκέντρωση ήταν «Να μην πληρώσει ο λαός, ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός», «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνές», «θα μας βρίσκουν μπροστά τους όσοι μπερδεύουν τη μάσκα με το φίμωτρο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου