Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Σε εγρήγορση καλεί ο Γ. Βαρουφάκης για οικονομία και Λιβυκό

Την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης τόσο στην οικονομία όσο και στο Λιβυκό επισήμανε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κάλεσε τις δυνάμεις του κόμματος σε πλήρη ετοιμότητα, «γιατί δεν έχουμε το άλλοθι της άγνοιας σε αυτά που ετοιμάζουν σε βάρος του λαού μας».

Σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη του Βόρειου Τομέα της Αθήνας του κόμματος, με αντικείμενο θέματα όπως η μεταφορά του Καζίνου της Πάρνηθας, η πρωτοποριακή αντιμετώπιση των απορριμμάτων από τον δήμο Χαλανδρίου, η στήριξη των εργαζομένων στο νοσοκομείο Α.Φλέμινγκ, κ.λπ., 
τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup ζήτησε να υπάρξει δέσμευση των εταίρων μας ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2021, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ένα «θα δούμε».


Όσον αφορά την κρίση της Λιβύης, επέκρινε τόσο την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση τους. Σε δήλωσή του θυμίζει ότι σήμερα, στη Μόσχα, ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ και ο αντίπαλός του, στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, θα υπογράψουν εκεχειρία, υπό την αιγίδα των ηγετών Ρωσίας και Τουρκίας, που στρατιωτικά και διπλωματικά υποστηρίζουν τις αντίθετες πλευρές σε αυτόν τον εμφύλιο.


Και τονίζει: «Οργάνωσαν αυτήν την εκεχειρία ερήμην μιας ανύπαρκτης Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ουσιαστικά, περιθωριοποιώντας τις Βρυξέλλες αλλά και τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και, ιδίως, της Ιταλίας», ενώ οι εξελίξεις αυτές «αποδεικνύουν την πλάνη του Μνημονιακού Τόξου, το οποίο έως σήμερα πάσχιζε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η Αθήνα καταφέρνει να απομονώσει την Τουρκία του κ. Ερντογάν με το να παρουσιάζεται ως το "καλό παιδί" Βρυξελλών και Ουάσιγκτον».

«Η θέα των επικυρίαρχων Πούτιν-Ερντογάν, σε συνδυασμό με μια Άνγκελα Μέρκελ που ετοιμάζεται να ενταχθεί πλήρως στα σχέδια Πούτιν (βλ. Συρία, Λιβύη, Nordstream2), δείχνει πόσο ανόητη, και εν δυνάμει επικίνδυνη, ήταν η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, την οποία συνεχίζει πιστά σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, της υποταγής στις Βρυξέλλες και της παράλληλης πρόσδεσης της χώρας στο άρμα Νετανιάχου-Exxon-Τραμπ», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου