Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Ο Τσίπρας θέτει το δίλημμα στο ΚΙΝΑΛ: Ή τμήμα της προοδευτικής παράταξης ή παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου εκτιμά ότι επιχειρείται να στηθεί και πάλι το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», αλλά δεν προτίθεται να ανοίξει μέτωπο με τη Χαριλάου Τρικούπη. Πίεση στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ σε προγραμματική βάση.Το μήνυμα πως δεν έχει κανένα λόγο να ανοίξει μέτωπο με τη Χαριλάου Τρικούπη αποστέλλει η ηγεσία της Κουμουνδούρου, παρά τις επιθέσεις που δέχεται από το Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά από τη Φώφη Γεννηματά.

«Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να κάνω κάτι τέτοιο», συνηθίζει να αναφέρει σε όσους τον ρωτούν προσωπικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διαβλέπει τις προσπάθειες που γίνονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, προκειμένου να συγκροτηθεί εκ νέου το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». Και, μάλιστα, σε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση, τμήμα της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να φλερτάρει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συμπεριφερόμενο ως «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση»- όπως χαρακτηριστικά πιστεύουν στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, θα συνεχίσει την πολιτική πίεση στο ΚΙΝΑΛ και προσωπικά τη Φώφη Γεννηματά, προτάσσοντας το δίλημμα «ή τμήμα της προοδευτικής παράταξης ή παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας», πολύ περισσότερο καθώς εκτιμά ότι το πολιτικό κλίμα θα αρχίσει να γίνεται όλο καιλιγότερο φιλικό προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην Κουμουνδούρου, επίσης, θεωρούν «μάλλον αστεία» τα λεγόμενα ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ανεβάσει τα ποσοστά του και πολύ περισσότερο ότι θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση ή θα γίνει «ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ», θεωρώντας πως όλα αυτά εφευρίσκονται για λόγους πολιτικής επιβίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως «πασοκογενή» στελέχη «πιέζουν» την ηγεσία της Κουμουνδούρου να ανοίξει μέτωπο με τη Φώφη Γεννηματά, πλην, όμως, ο προγραμματικός διάλογος και η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων δείχνει να αποτελεί στρατηγικό στόχιο για τον Αλέξη Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου