Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Φώφη Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις ελληνικές θέσεις

Σκληρή προσωπική κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους χειρισμούς του άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γεννηματά, καταλογίζοντάς του την ευθύνη για την άκαρπη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής που ανέβαλε για το μέλλον την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

«Η Ελλάδα δυστυχώς βγήκε χαμένη στο Συμβούλιο Κορυφής» υπογράμμισε στη Βουλή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «έδωσε πολλά και πήρε πάλι υποσχέσεις». «Πρόκειται για ένα ευχολόγιο, υποσχέσεις που έχουν ξαναδοθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αυτά τα αποτελέσματα που περίμενε ο ελληνικός λαός» συμπλήρωσε η κυρία Γεννηματά. 

Μάλιστα, αμφισβήτησε ευθέως την ικανότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτύχει το καλύτερο για την Ελλάδα. «Ο κ. Μητσοτάκης αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τις Ελληνικές θέσεις και συμφέροντα» είπε σε πολύ σκληρό τόνο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος

Η κυρία Γεννηματά δεν άφησε, όμως, ασχολίαστο και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από μια Σύνοδο η οποία δεν επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία. «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος. Πού το πάει ο κ. Μητσοτάκης;» διερωτήθηκε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και τον κατηγόρησε ότι με την πολιτική και τους χειρισμούς του «αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό». Επιπλέον, καταλόγισε «μυστική διπλωματία» και «κρυφή ατζέντα» στον πρωθυπουργό με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας που ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ για τον μηχανισμό αποτροπής θερμών επεισοδίων. «Από ανακοίνωση του ΝΑΤΟ μάθαμε άλλη μια συμφωνία εν κρυπτώ» δήλωσε.

Σκληρή κριτική και στην ΕΕ για «απαράδεκτες ισορροπίες»

Η κυρία Γεννηματά δεν παρέλειψε, όμως, να ασκήσει σκληρή κριτική και στην ΕΕ που για μια ακόμη φορά πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών. «Η Ευρώπη έκανε βήματα πίσω. Υποχώρησε από τη γραμμή υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών. Ανέχθηκε ουσιαστικά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ούτε θάρρος, ούτε συνέπεια έδειξε. Δεν τόλμησαν ούτε να αναφέρουν τη λέξη κυρώσεις, τηρώντας απαράδεκτες ισορροπίες» είπε η κυρία Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου