Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Μετακίνηση εκτός νομού: Πιο κοντά η απόφαση για απελευθέρωση το Πάσχα

Αντικρουόμενες είναι καθημερινά οι απόψεις για τη μετακίνηση εκτός νομού. Σήμερα δύο νέες δηλώσεις φέρνουν πιο κοντά το «όνειρο» για Πάσχα στο χωριό.

Η μέρα μεγάλωσε, ο καιρός βελτιώνεται, οι συζητήσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων αλλά και της εστίασης έχουν ήδη αρχίσει. Το επόμενο μεγάλο βήμα αλλά και ερώτημα των πολιτών είναι η άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης εκτός νομού ενόψει Πάσχα.

Καθώς λοιπόν διανύουμε μια ακόμη κρίσιμη εβδομάδα, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για άρση ορισμένων μέτρων του lockdown ενδεχομένως από το Σάββατο με άνοιγμα ξανά των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Το Πάσχα φέτος πέφτει στις 2 Μαΐου, επομένως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει και μια απάντηση για τη μετακίνηση εκτός νομού.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ και εξέφρασε την άποψη και την ελπίδα ότι το Πάσχα θα είναι πιο ελεύθερο.


«Κάτι που σημαίνει ότι το Πάσχα του 2021, θα είναι ένα πιο ελεύθερο Πάσχα, συγκριτικά με το Πάσχα του 2020 και με τις μετακινήσεις στα χωριά και στα εξοχικά μας. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι φέτος θα περάσουμε ένα καλό Πάσχα. Και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τις 20 Απριλίου το πανδημικό κύμα θα μπει σε ύφεση» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εκτιμώντας ότι θα έχουμε «άνοιγμα Πάσχα».

«Δεν θα έχουμε Πάσχα όπως το περιμένουμε. Θεωρώ όμως ότι θα έχουμε άνοιγμα Πάσχα. Θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τους νομούς. Θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε, πάντα όμως με προσεκτικό τρόπο».

Σχετικά δε με την εστίαση ο κ. Πατούλης τόνισε πως μετά τα μέσα Απριλίου θα αξιολογηθεί η κατάσταση, εκτιμώντας πως βλέπει την εστίαση να ανοίγει «προς το Μάιο».

Από την πλευρά του πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σήμερα στον ΑΝΤ1, πως είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για μετακινήσεις από νομό σε νομό και για Πάσχα στο χωριό.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού είναι σε ισχύ από την αρχή του δεύτερου lockdown στις 7 Νοεμβρίου 2020. Σε κάθε περίπτωση, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου από τις 14 Μαΐου δεν μπορεί παρά να απελευθερώσει και τις μετακινήσεις, επομένως ακόμα και στο σενάριο που δεν θα μπορέσουμε να πάμε το Πάσχα στα χωριά, θα πρέπει να θεωρείται τουλάχιστον βέβαιο ότι το άνοιγμα θα έρθει πριν τα μέσα Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου