Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : Η κυβέρνηση δείχνει την κοινωνική της αναλγησία και εξυπηρετεί συμφέροντα

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πετάξει στον δρόμο 130 καθαρίστριες, σε φάση κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, που δεν υπάρχουν δουλειές, να έχει πρόβλημα επιβίωσης», είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.


«Πρέπει να δοθεί πολιτική λύση, να υπάρξει τροπολογία για την κάλυψη των αναγκών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ώστε αυτές οι γυναίκες με κάποιο τρόπο να συνεχίσουν να εργάζονται» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι «θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει πρόβλεψη για μόνιμες θέσεις καθαριστριών στο δημόσιο τομέα με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους».

Υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ δύσκολη μνημονιακή περίοδο είχε επαναπροσλάβει όλες τις καθαρίστριες που είχαν απολυθεί την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά και μάλιστα είχαν δημιουργηθεί 18 μήνα σε όλο το δημόσιο, τα οποία δεν προλάβαμε όμως, λόγω των εκλογών να κάνουμε τις μόνιμες θέσεις που είχαμε προβλέψει».

Αναφορικά με την όξυνση του αυταρχισμού που παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα, η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «τα θέματα της δημοκρατίας είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής».

Όπως είπε, «η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα και ο αυταρχισμός είναι η δική της απάντηση μέσα στην κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου