Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία: Απελαύνονται 10 Ρώσοι διπλωμάτες

Οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.Σειρά οικονομικών κυρώσεων επιβάλλονται από τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και απέλαση 10 Ρώσων διπλωματών για τις κυβερνοεπιθέσεις και την ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ του 2020 που αποδίδονται στη Μόσχα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα που επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας ώστε, όπως προειδοποιεί, «να προκληθούν στρατηγικές και οικονομικές συνέπειες εάν συνεχίσει ή ευνοήσει την κλιμάκωση των ενεργειών διεθνούς αποσταθεροποίησης».

Μετά την ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ χαιρέτησε την απόφαση για κυρώσεις. Σε σχετική ανακοίνωση χώρες-μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην απόφαση της Ουάσινγκτον.


«Οι χώρες του ΝΑΤΟ εκφράζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στην Σύμμαχό τους, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την ανακοίνωση των μέτρων που απαντούν στις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες της Ρωσίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου