Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

SOS από τα νοσοκομεία: Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στους 700 οι νοσούντες υγειονομικοί

«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου οι διασωληνωμένοι ασθενείς Covid εκτός ΜΕΘ υπερβαίνουν τους 40, και όπου οι ασθενείς υγειονομικοί του ΕΣΥ πλησιάζουν τους 200, σύμφωνα με τον ίδιο. Τι λέει για την εξέλιξη της πανδημίας ενόψει του Πάσχα.


Για λάθη της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας ενόψει του Πάσχα κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος καταγγέλλει, παράλληλα, τη νόσηση δεκάδων υγειονομικών με κορονοϊό, όπως και τη συνεχιζόμενη νοσηλεία ασθενών Covid εκτός ΜΕΘ, στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Μ. Γιαννάκος, «700 υγειονομικοί νοσούν από κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας. Οι 193 εξ αυτών μόνο στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ, στην Αττική. Οι 50 από τους 700 νοσούντες νοσηλεύονται στις κλινικές Covid και δύο βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης».

Ευτυχώς, «100 συνάδελφοι από τους νοσούντες έχουν εμβολιασθεί και περνάνε τη νόσο ήπια», συμπληρώνει, ωστόσο «η απόφαση του υπουργείου να μην υποβάλλονται σε προληπτικά τεστ οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί είναι λάθος» γιατί «συνήθως οι εμβολιασμένοι περνάνε τη νόσο χωρίς συμπτώματα και μη γνωρίζοντας ότι νοσούν διασπείρουν τον ιό σε άλλους».


Μάλιστα, «οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι συγκεχυμένες για τη καραντίνα των συναδέλφων εμβολιασμένων που νοσούν», όπως λέει ο συνδικαλιστής. «Σε άλλα νοσοκομεία τίθενται σε καραντίνα όσοι εμβολιασμένοι νοσούν προκειμένου να μη διασπείρουν τον ιό και σε άλλα εργάζονται κανονικά διασπείροντας τον ιό, όπως αποδεικνύεται». Διευκρινίζει, δε, πως «οι υγειονομικοί τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν διασπείρουν τον ιό σε ασθενείς» με τη διασπορά στις κλινικές να «προκύπτει από νοσηλευόμενους ασθενείς που αρχικά βγαίνουν στα τεστ αρνητικοί και θετικοποιούνται στη πορεία» ή «από συνοδούς που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι».
Για το Πάσχα

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του σήμερα το μεσημέρι: «Παρά τις προβλέψεις των ειδικών λίγες ημέρες πριν το Πάσχα ο τόπος βράζει από κορονοϊό. Κάθε ημέρα σπάμε θλιβερά ρεκόρ». Οι αρμόδιοι, όμως, «πάνε να κάνουν ένα ακόμη λάθος. Να συγκεντρώσουν το κόσμο στις πόλεις που είναι βέβαιον ότι θα υπάρξει συνωστισμός σε γλέντια, εκκλησίες κλπ.», εξ ου και ο ίδιος αντιπροτείνει:


«Αφού δεν υπάρχει καθολικός περιορισμός καλύτερα Πάσχα στο χωριό, με επίδειξη αρνητικού τεστ από όλους, εμβολιασμένους και μη».
Συνεχίζονται οι διασωληνώσεις σε κοινούς θαλάμους

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «παρά τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ που λειτουργούν - χωρίς καμία ασφάλεια - και σήμερα δεκάδες περιστατικά είναι εκτός Μονάδων».


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι εν λόγω ασθενείς ανέρχονται στους 48 στην Αττική, με τους 25 εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους από 2 - 10 ημέρες. Κατανέμονται ως ακολούθως:


«ΝΙΚΑΙΑ: 13. Ο μεγαλύτερος μέσος όρος αναμονής από όλα τα νοσοκομεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ και της πρακτικής των νοσοκομείων που διαθέτουν ΜΕΘ να δίδουν προτεραιότητα σε δικούς τους διασωληνωμένους ασθενείς.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 7
ΕΡΥΘΡΟΣ: 4
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 2
ΕΛΠΙΣ: 1
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 6 διασωληνωμένοι με κορονοϊό εκτός και ένα διασωληνωμένο παθολογική 7 ημέρες εκτός ΜΕΘ.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 3
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 1
ΤΖΑΝΕΙΟ: 3
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 6 σε λίστα αναμονής.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 1».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου