Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Μήνυση του Νίκου Παππά για την αλλοίωση των πρακτικών Καλογρίτσα από τη ΝΔ

Ο Νίκος Παππάς θα προβεί στην υποβολή έγκλησης- μήνυσης σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Σταύρου Κελέτση.Μήνυση σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής κ. Σταύρου Κελέτση καταθέτει ο κ. Νίκος Παππάς.

Ο συνήγορος του τελευταίου, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, χαρακτηρίζει «πρωτοφανή για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία κι επικίνδυνη για τη δημοκρατία», την «σημερινή απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής κου Σταύρου Κελέτση περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά τη βούληση του τα πρακτικά» και προειδοποιεί πως ο κ. Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης- μήνυσης σε βάρος του.

«Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντίθετα όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών, σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του ιδίου όσο και του γιου του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα», αναφέρει ακόμη ο κ. Γεωργακόπουλος.


Αξίζει να αναφερθεί πως ο βουλευτής της ΝΔ παραδέχθηκε τη διαγραφή αποσπασμάτων των πρακτικών. Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Κελέτσης: «Δεν υπήρχε δικαίωμα ερωτήσεων. Όσοι ρωτούσαν το έκαναν αυθαίρετα, πετάγονταν. Εγώ έδωσα εντολή να διαγραφούν γιατί βάσει άρθρου 66 Παρ7 λέει οι ιδεολογικές συζητήσεις απαγορεύονται. Ή αν πάρει λόγο χωρίς σχετική άδεια ή για άσχετο θέμα, ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να αφαιρεί το λόγο και να δίνει εντολή να μη γίνεται καταχώρηση των αντίστοιχων ομιλιών στα πρακτικά. Ακολούθησα το γράμμα του κανονισμού. Είναι απόλυτη εφαρμογή του Κανονισμού».


Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, κάνει λόγο για αλλοίωση των πρακτικών σε σχέση με σημαντικές δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα αλλά και την τοποθέτηση της εισηγήτριας του κόμματος, Θεοδώρας Τζάκρη. Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε μάλιστα αίτημα να ακούσει την απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης είτε ο ίδιος είτε μέλος της Επιτροπής, με την πλειοψηφία να απορρίπτει το αίτημα ως προς το πρώτο σκέλος το
υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου