Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

0 Εξοπλιστικά: Στο μικροσκόπιο οι προσφορές για τις νέες φρεγάτες

Οι επιτελείς του Πενταγώνου, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε προσφοράςΣτη τελική ευθεία μπαίνει η επιλογή της κυβέρνησης για την αγορά των νέων φρεγατών. Το πρωί πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σε σύσκεψη στο Μάξιμου.

Πυρετώδεις συσκέψεις για τις φρεγάτες

Όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Κώστας Αλατζάς, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη shortlist των προσφορών για τις φρεγάτες που έχει καταρτήσει το Πολεμικό Ναυτικό. Οι επιτελείς του Πενταγώνου, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε προσφοράς.

Πρόκειται για μια συγκριτική αξιολόγηση των επιχειρησιακών και τεχνικών χαρακτηριστικών των προσφορών που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας, του κόστους αγοράς και του χρονοδιαγράμματος παραδόσεων, όπως εξήγησε ανώτατη πηγή. Επί τάπητος τέθηκαν και τα πλοία ενδιάμεσης λύσης, δηλαδή τα σκάφη που θα παραλάβει προσωρινά η χώρα μας, μέχρι να παραδοθούν οι όποιες φρεγάτες επιλεγούν από την κυβέρνηση.


Θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις το αμέσως προσεχές διάστημα, με τις τελικές αποφάσεις για το εξοπλιστικό αυτό πρόγραμμα να μετατίθενται για το τέλος του μήνα.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε δεκτή η εισήγηση να εξεταστούν οι περαιτέρω δυνατότητες αξιολόγησης προμήθειας Φ/Γ από τις χώρες που παρατίθενται ακολούθως κατ’ αλφαβητική σειρά: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ Ιταλία, Ολλανδία.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Θάνος Ντόκος και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόριος Δημητριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου