Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Προνόμια εμβολιασμένων: Ποια θα είναι, πότε αναμένονται

Τη συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες επανέφερε το πρωί της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.Την υπόθεση παραχώρησης προνομίων σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19 επανέφερε στη δημόσια σφαίρα ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας την Κυριακή, κάνοντας λόγο για κίνητρο που ενδεχομένως θα συμβάλει στο να καμφθούν οι αντιστάσεις πολιτών που έχουν δεύτερες σκέψεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στον Τ/Σ ΣΚΑΪ, εξετάζεται να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους όπως η μεγαλύτερη ελευθερία μετακινήσεων - εντός και εκτός επικράτειας - καθώς και η δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που σήμερα είναι κλειστοί, ανάμεσα σε άλλα.

Θύμισε ότι τα παραπάνω βρίσκονται υπό συζήτηση εδώ και ένα μήνα, περίπου, και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου θα αποφάσεις στην κατεύθυνση αυτή, με σκοπό την επιτάχυνση της επιχείρησης «Ελευθερία».


Ο κ. Πέτσας επεσήμανε, εξάλλου, πως το καλύτερο εμβόλιο είναι το άμεσα διαθέσιμο, καλώντας τους πολίτες να λάβουν μέρος στην εκστρατεία.

Σύμφωνος με τη συζήτηση για τα προνόμια σε εμβολιασμένους εμφανίστηκε και ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος. «Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του», δήλωσε, μιλώντας στο ίδιο Μέσο.

Υπενθυμίζεται πως - προσωρινό όπως φαίνεται - «φρένο» στα σενάρια για αυξημένες ελευθερίες των εμβολιασμένων είχε βάλει τον περασμένο μήνα η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος, με δεδομένο πως στις αρχές Μαΐου ομάδες του πληθυσμού δεν είχαν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Πλέον, όμως, όλοι οι ενήλικες πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού.



ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου