Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Ποιος έδωσε «σκονάκι» στον Τασούλα να «κόψει» τον Τσίπρα;

Η χθεσινή μέρα στη Βουλή μύριζε μπαρούτι από νωρίς. Ήδη από νωρίς το πρωί, όταν και έγινε γνωστό πως ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στη Βουλή για να παρέμβει με αφορμή την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση για την εκτόξευση των χρεών της ΝΔ, υπήρχε έντονη κινητικότητα τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο Προεδρείο της Βουλής.


Χαρακτηριστικό ήταν το τετ α τετ που είχε στο καφενείο ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας με τον Τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χαρίτση. Κατά το σύντομο πηγαδάκι που είχαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο συνήθως ήρεμος και καλαπουρτζής κ. Τασούλας ήταν στα πρόθυρα… νευρικής κρίσης, για το γεγονός ότι για δεύτερη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έκανε παρέμβαση εν τη απουσία του Πρωθυπουργού, για ένα θέμα μάλιστα που λόγω ένδειας επιχειρημάτων το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να αγνοήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες συνεργατών του κ. Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου τόσο με τον Πρόεδρο της Βουλής, όσο και με τον γγ της Βουλής και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, κ. Μυλωνάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε εν μέσω σφοδρών πιέσεων για να ανέβει στο Προεδρείο και να απαγορεύσει τον «μονόλογο» Τσίπρα για τα χρέη της ΝΔ, επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση απαγορεύεται σε πολιτικό αρχηγό και μάλιστα αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Πρωθυπουργό, να πάρει το λόγο στη Βουλή.


Όταν ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να πάρει το λόγο, ο έκτος Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Λαμπρούλης άφησε τη θέση του για τον κ. Τασούλα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ωστόσο για τον κ. Τσίπρα ήταν ένα «σκονάκι» που δόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής την ώρα που είχε ξεκινήσει την παρέμβασή του, από τον Ειδικό Γραμματέα της Βουλής, κ. Μπαγιώκο.


«Αφήστε τα σκονάκια, ξέρει ο κ. Πρόεδρος, είναι ικανός, ικανότατος» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μπαγιώκο την ώρα που του έδινε ένα σημείωμα.



Από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για πλήρη εκφυλισμό της διαδικασίας και απαξίωση του θεσμού του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος όπως τονίζουν «δέχθηκε να μπει σε ρόλο εκφωνητή των σημειωμάτων του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και στενού συνεργάτη του κ. Μητοστάκη, κ. Μυλωνάκη».

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως ο κ. Τσίπρας στην δήλωσή του στο Περιστύλιο επέρριψε την ευθύνη για τη «φίμωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» από κοινού στον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μία ισχυρή αλήθεια. Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χρεωκοπημένο, ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κατάθεση πάντως από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ πρότασης νόμου για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων κομμάτων, σύμφωνα με την οποία το 75% της κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος και το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης βουλευτών και ευρωβουλευτών που εκλέγονται με το κόμμα αυτό θα πηγαίνει απευθείας στην αποπληρωμή χρεών στις τράπεζες, διασφαλίζει πως το σίριαλ αυτό θα έχει συνέχεια, σε αντίθεση με την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου