Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

 

Η επόμενη ερώτηση αφορά στην εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ερωτάται για τη συνεχή επίκληση της τουρκικής πλευράς στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

2 λ. πριν13:41

Το σύμφωνο σταθερότητας θα αλλάξει
Δεν θεωρώ ότι η πολιτική μας είναι επεκτατική. Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη για τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γερμανία. Το σύμφωνο σταθερότητας θα αλλάξει ωστόσο. Να σας θυμίσω ότι η Γερμανία έλεγε και όχι στην ιδέα της έκδοσης χρέους από την Ευρώπη για να χορηγήσει πόρους και τέσσερις μήνες μετά το πετύχαμε. Πείσαμε και τους πιο "τσιγκούνηδες" της Ευρώπης ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη πολιτική.

4 λ. πριν13:39

Η επόμενη ερώτηση αφορά στις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία και τη θέση που πήρε ο Όλαφ Σολτς κατά της χαλάρωσης των δημοσιονομικών κανόνων.

5 λ. πριν13:38

Ίσες ευκαιρίες στους νέους

Μας ασκούν κριτική ότι τα δίνουμε όλα για να πάμε σε εκλογές κι από την άλλοι μας κατηγορούν ότι δίνουμε ψίχουλα. Θέλουμε να προσφέρουμε στους νέους ίσες ευκαιρίες στην εργασία και την εκπαίδευση, εξωστρέφεια και δυνατότητα για συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Εγώ θα περίμενα από την αντιπολίτευση να σχολιάσει τα μέτρα που εξαγγείλαμε. Δίνουμε ένα κίνητρο το "πρώτο ένσημο". Είναι σωστό ή λάθος αυτό; Θα καταλάβουν ότι, εφόσον ασφαλιστούν, θα έχουν έναν ατομικό κουμπαρά για να βλέπουν τις αποταμιεύσεις τους.

9 λ. πριν13:34

Η νέα ερώτηση αφορά στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τη στάση της απέναντι στη νεολαία

10 λ. πριν13:33

Εφεδρικό μέτρο η... τηλεκπαίδευση

Πιστεύω σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Θυμίζω ότι για πρώτη φορά έγιναν παραπάνω από 11.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Για ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων, έχουμε πολύ ξεκάθαρα πρωτόκολλα. Δεν ξέρουμε πώς θα πάει η πανδημία. Τι είναι βέβαιο; Ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Στα παιδιά μας κάνουμε 17 εμβόλια. Αυτό το 18ο δεν είναι διαφορετικό. Είναι αποτελεσματικό και στα παιδιά και στους εφήβους. Κάνω μία έκκληση και στα παιδιά και στους γονείς να εμβολιαστούν. Αν ένα τμήμα έχει κρούσματα στο 50% και έναν επιπλέον μαθητή θα κλείσει, συνεχίζοντας με τηλεκπαίδευση.

13 λ. πριν13:30

Η νέα ερώτηση έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν τα σχολεία, δεδομένων και των νέων καιρικών συνθηκών, καθώς και για το αν υπάσχουν εφεδρικά μέτρα σε περίπτωση "λουκέτου".

15 λ. πριν13:28

Ο πρωτογενής τομέας έχει σημαντικές προοπτικές

Έχουμε βελτιώσεις τις εξαγωγές μας. Έχουμε πάρα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεσή μας και πολλά εργαλεία που έχουν να κάνουν με την προστασία των αγαθών και του περιβάλλοντος. Όλα αυτά με κάνουν να είμαι αισιόδοξος ότι ο πρωτογενής τομέας έχει σημαντικές προοπτικές.

16 λ. πριν13:27

Η επόμενη ερώτηση αφορά στον πρωτογενή τομέα και τις επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς και το ενδεχόμενο ανατιμήσεων που θα πλήξουν τον κλάδο.

17 λ. πριν13:26

Μας ενδιαφέρει να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα

Δεν υπάρχουν δεξιόμετρα, ούτε αριστερόμετρα. Η κυβέρνηση πρέπει να καταγράφει χιλιόμετρα, είπε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για το αν ο ανασχηματισμός είχε "δεξιόστροφη" κατεύθυνση. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε έργα.

19 λ. πριν13:24

Εξακολουθούμε να προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις

Εγώ ο ίδιος ζήτησα συγγνώμη για αυτό που έγινε το καλοκαίρι για τις δασικές πυρκαγιές. Δεν καταφέραμε να προστατέψουμε το περιβάλλον στον βαθμό που θέλαμε. Η δυσαρέσκεια είναι δικαιολογημένη. Για μένα η συγγνώμη δεν είναι απλά μία πράξη πολιτικής ευθύνης, πρέπει να οδηγεί και σε απτά αποτελέσματα. Δεν σχολιάζω γενικά τις δημοσκοπήσεις, αλλά μου αρέσει να βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προηγείται με σημαντική και διψήφια διαφορά.

22 λ. πριν13:21

Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τρίτη δόση

Θα πρέπει σίγουρα να γίνει τρίτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους, ενώ θεωρώ σημαντικό να κάνουν τρίτη δόση και οι πολίτες που εμβολιάστηκαν πολύ νωρίς, όπως η περίπτωση των γιατρών για παράδειγμα. Η τρίτη δόση θα είναι υποχρεωτική για όσους θα εμβολιάζονται υποχρεωτικά.

23 λ. πριν13:20

Η ερώτηση τώρα αφορά στην ενδεχόμενη τρίτη δόση του εμβολίου, αλλά και το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

23 λ. πριν13:20

Έχω εξαντλήσει κάθε συναίνεση

Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχω καμία συνεργασία. Με αυτούς που μπαίνουν στη Βουλή και ζητάνε ένα υπερκομματικό πρόσωπο και μετά φέρονται με αυτό τον τρόπο δεν έχω να συζητήσω κάτι άλλο.

26 λ. πριν13:17

Γι' αυτό επέλεξα τον κ. Αποστολάκη

Πριν από κάθε ενδεχόμενο ανασχηματισμό γράφονται πάρα πολλά. Δεν είμαι υποχρεωμένος να μοιράζομαι τα κριτήρια με τα οποία κάνω αυτές τις επιλογές. Διαχειριστήκαμε μεγάλες κρίσεις και επιμείναμε στις μεταρρυθμίσεις. Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στην παιδεία και στην εργασία.
Δεν θα αφήσω αναπάντητο το ερώτημα για το τι έγινε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Έκρινα ότι σε ένα τέτοιο υπουργείο δεν υπάρχει ιδεολογικό πρόσημο. Ήθελα να συμβολίσω την ενότητα που είναι τόσο απαραίτητη σε ένα τέτοιο χαρτοφυλάκιο.

28 λ. πριν13:15

Η νέα ερώτηση για τον πρωθυπουργό αφορά στον ανασχηματισμό και τον λόγο που τον οδήγησε να προχωρήσει σε αυτόν

29 λ. πριν13:14

Γενναία τα μέτρα

Κινούμαστε πριν χτυπήσει το πρόβλημα και ειδικά για τα ζητήματα του ρεύματος και της φτώχειας κάνουμε πολύ γενναίες παρεμβάσεις. Θα εξειδικεύσει αύριο τα μέτρα και ο Υπουργός, ο κ. Σκρέκας.

30 λ. πριν13:13

Θα στηρίξουμε κι άλλο τα εισοδήματα

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα ανατιμήσεων. Η εκτίμησή μου είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα προσωρινό φαινόμενο. Τι έχουμε κάνει εμείς στην Ελλάδα; Ενισχύσαμε σημαντικά το εισόδημα. Η πολιτική μας αποσκοπεί στη μείωση των φόρων. Στηρίξαμε τα εισοδήματα και θα τα στηρίξουμε κι άλλο. Θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων. Δεν ξέρουμε αν χρειάζεται αυτή η μείωση να επεκταθεί. 

32 λ. πριν13:11

Η επόμενη ερώτηση για τον πρωθυπουργό αφορά στις ανατιμήσεις και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου