Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα χημικά της αστυνομίας

Για την ένταση που προκλήθηκε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο οποίο κάλεσαν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου τοποθετήθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Άνευ προηγουμένου επίθεση Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς: Σε λίγο θα απεργήσουν και για τη… θεωρία του Δαρβίνου!Άνευ προηγουμένου επίθεση Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς: Σε λίγο θα απεργήσουν και για τη… θεωρία του Δαρβίνου!
ΣΥΡΙΖΑ: Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση επιλέγει τον αυταρχισμό

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση» και κατηγορεί την κυβερνητική πολιτκή ότι «οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό. Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση. Η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει».
(eurokinissi)
ΚΚΕ: Ίσες αποστάσεις του υπουργείου ανάμεσα σε φασιστικές ομάδες και όσους αγωνίζονται

Ανακοίνωση για τα επεισόδια εξέδωσε και το ΚΚΕ το οποίο κατηγορεί το υπουργείο για τήρηση ίσως αποστάσεων απέναντι σε «φασιστικές εγκληματικές ομάδες και σε όσους αγωνίζονται» ενώ προειδοποίησε ότι «κόσμος της εκπαίδευσης δεν θα “κάτσει στ’ αυγά του”».(eurokinissi)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Kομμουνιστικού Kόμματος:

«Το χτύπημα της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών δείχνει πώς εννοεί η κυβέρνηση και το υπουργείο “Παιδείας” τη στήριξη, όσων διδάσκουν τα παιδιά του λαού. Είναι το ίδιο υπουργείο που κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε φασιστικές εγκληματικές ομάδες και σε όσους αγωνίζονται, επιβεβαιώνοντας ότι οι θεωρίες περί άκρων έχουν στο στόχαστρο τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν θα “κάτσει στ’ αυγά του”. Θα αντιπαλέψει τη μετατροπή της μόρφωσης σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και θα διδάξει την αλήθεια και την αγωνιστική στάση ζωής στους μαθητές».(eurokinissi)
ΕΛΑΣ: 800 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν την Αμαλίας(eurokinissi)

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τα περίπου 800 άτομα που επιχείρησαν να κλείσουν την Αμαλίας με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί σκηνικό έντασης ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη νερού από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας, τον «Αίαντα».(eurokinissi)

Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει παράνομη την αποχή που κήρυξαν για την αξιολόγηση, κάλεσαν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου