Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Δημήτρης Σακελάρης : Επειδή δεν μπορούμε να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη, παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

«Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό ‘προνόμιο’ να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί. Αν έχει να προτείνει κάτι, ας το κάνει έστω και τώρα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ν.Δ…


Όταν προτείναμε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία ενίσχυση του ΕΣΥ και σήμερα βιώνουμε, για άλλη μια φορά, ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, κατακόρυφη αύξηση της θνησιμότητας στα μονοθεματικά πλέον νοσοκομεία.


Όταν προτείναμε ενίσχυση σε ΜΜΜ, αραίωση σχολικών τάξεων, έλεγχο στους μαζικούς χώρους εργασίας και σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι «ορφανά». Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι πολίτες δε γνωρίζουν που μολύνθηκαν καθώς δεν ήρθαν σε επαφή με δηλωμένο κρούσμα. Άρα, κυρίως, στα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούν ή στην εργασία τους ή στο σχολείο τους. Κοινώς, όπου δεν υπήρξαν κυβερνητικές πολιτικές περιορισμού του συνωστισμού.
Όταν προτείναμε σοβαρή ενίσχυση της ιχνηλάτησης κι ως εκ τούτου δωρεάν τεστ σε όλους, εμβολιασμένους και μη και η ΝΔ επέλεγε διχαστικές και τιμωρητικές πολιτικές σε όσους η ίδια απέτυχε να πείσει.


Όταν προτείναμε είτε υπουργό, είτε επιστημονική επιτροπή κοινής αποδοχής και να ξαναπάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όλοι μαζί. Και σήμερα με τα αντιφατικά μέτρα που κατά καιρούς έχει επιβάλλει η ΝΔ, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σε όλους. Πολιτεία και επιστήμονες.


Όταν ζητούσαμε χρηστή διαχείριση των χρημάτων που θα αξιοποιούνταν για την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος και οι κυβερνώντες χρηματοδοτούσαν τη δημόσια εικόνα τους και σήμερα έχει βαλτώσει ο εμβολιασμός.


Όταν η αντιπολίτευση από την πρώτη μέρα «έβαζε πλάτη» και ο ΠΘ δήλωνε ότι νίκησε τον ιό με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Και έχει η ΝΔ το θράσος να εγκαλεί την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι, η ίδια, έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας.


Επειδή δεν μπορούμε να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη, παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας.


Εμβολιαζόμαστε και με την τρίτη δόση, πείθουμε τους φίλους μας να εμβολιαστούν, προσέχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου