Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης δικαίωση για την Opinion Poll και την επίμαχη δημοσκόπηση

Σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις «λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll κάνουν λόγω για πλήρη δικαίωση των αιτιάσεων του για τη δημοσκοπική εταιρεία μετά τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ, Δημήτρης Μαύρος.


«Πλήρης δικαίωση των αιτιάσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. για την Opinion Poll και την επίμαχη δημοσκόπηση της 31-5-21», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις «λίστες Πέτσα» και την προαναφερθείσα δημοσκοπική εταιρεία, μετά τα όσα είπε ο μάρτυρας, Δημήτρης Μαύρος.

«Ο μάρτυρας Δημ. Μαύρος, αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ επιβεβαίωσε τα δύο άκρως «αμαρτωλά» γεγονότα για την εν λόγω εταιρία. Ότι δηλαδή αφενός δεν δημοσιοποίησε τον πελάτη - εντολέα όπως ορίζει ο νόμος και αφετέρου δεν ζήτησε να γίνει έλεγχος από τον ελεγκτικό φορέα των δημοσκοπήσεων, διαψεύδοντας έτσι χαρακτηριστικά τις δηλώσεις των βουλευτών της Ν.Δ. που ισχυρίζονται διαρκώς ότι η Opinion Poll ελέγχθηκε πλήρως και βρέθηκε εντάξει!!!», αναφέρουν στη συνέχεια οι βουλευτές, Γιάννης Ραγκούσης, Μάριος Κάτσης, Αναστασία Γκαρά, Θεοδώρα Τζάκρη, Βασίλης Κόκκαλης, Γιώργος Τσίπρας, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Και καταλήγουν: «Επίσης ο κ. Μαύρος χαρακτήρισε προβληματικό να δίνονται απευθείας αναθέσεις (εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών) σε μια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης πραγματοποιεί ταυτοχρόνως δημοσκοπήσεις».




ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου