Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Βάναυσα τα χτυπήματα στο κεφάλι

Στα χέρια των Αρχών το φονικό όπλο της βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε ο νεαρός στη Θεσσαλονίκη. Όσα έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση.

Βρέθηκε από τις Αρχές το δρεπάνι της αιματηρής επίθεσης που έγινε εις βάρος του 19χρονου Άλκη Κ., ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Το δολοφονικό όπλο εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., λίγα μέτρα μακριά από τον τόπου του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Το δρεπάνι έχει ήδη παραδοθεί προς εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ τον 19χρονο τον αναγνώρισε ο θείος του ο οποίος δήλωσε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα ο 19χρονος έχασε τη ζωή του από τα πολλαπλά τραύματα. Συγκεκριμένα είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με τα χτυπήματα να δείχνουν την βαρβαρότητα της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί να πραγματοποιεί ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ έχει ήδη στα χέρια της καταθέσεις από μάρτυρες οι οποίες ενδέχεται να βοηθήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου νεαρού. Κατά πληροφορίες από ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, στην επίθεση μετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Ποιος ήταν ο άτυχος νεαρός

Θύμα της επίθεσης είναι ο 19χρονος Αλκιβιάδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού.

Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μιλούσαν ελληνικά. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομία στην παρέα του Άλκη που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Άρης: Αναμένουμε παραδειγματική τιμωρία των ενόχων

Η ΠΑΕ Άρης σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου, ενώ έκανε λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία και ζητά να συλληφθούν άμεσα και να τιμωρηθούν οι δράστες της εγκληματικής ενέργειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Περάσανε μόλις δύο χρόνια από την δολοφονία του Τόσκο Μποζατζίσκι.

Τα δάκρυα δεν έχουν στεγνώσει ακόμη…

Θέλαμε να πιστεύουμε, ελπίζαμε, ότι ο κύκλος της τυφλής οπαδικής βίας θα έκλεινε με τη δολοφονία του Βούλγαρου φιλάθλου μας, που έκανε το… λάθος να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να δει το ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ. Δυστυχώς…

Τα ξημερώματα, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι διάλεξαν να κόψουν το νήμα της ζωής σε ένα παιδί 19 χρόνων επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ. Ασύλληπτο! Δεν το χωράει ο νους μας! Επειδή ήταν φίλαθλος του ΑΡΗ, κάποιοι στυγνοί δολοφόνοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν τη ζωή. Θεέ μου, γιατί; Θεέ μου που πάμε;

Και μαζί με το 19χρονο παιδί, που τους εκλιπαρούσε «σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο» (ραγίζει η καρδιά μας…), μέχρι να ξεψυχήσει, έστειλαν άλλα δύο παιδιά στο νοσοκομείο. Τον Άγγελο και τον Δημήτρη. Ευτυχώς τα δύο παιδιά ζούνε. Θα τους δει ξανά η μάνα τους, ο πατέρας τους, η οικογένειά τους…

Στην μάνα του 19χρονου Αλκιβιάδη που χάθηκε, όμως, στον πατέρα του, στην οικογένειά του, τι θα πούνε οι δολοφόνοι; Τι θα πούμε όλοι εμείς; Ως κοινωνία;

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν επρόκειτο για «οπαδική συμπλοκή», όπως κάποιοι τεχνηέντως επιχειρούν να περιγράψουν το περιστατικό. Πιθανώς για να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους. Πρόκειται ξεκάθαρα για ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Τρία… αμούστακα παιδιά περπατούσαν σε στενό της Χαριλάου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δίπλα στο γήπεδο, κι εμφανίζεται ένα λευκό ΙΧ (σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες).

«Γ@ τον Αρη, ρε μ@» φώναξε ένας επιβάτης του λευκού ΙΧ, ο οποίος στη συνέχεια κατέβηκε και με ένα δρεπάνι (!!!) αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου Αλκιβιάδη, τραυματίζοντας σοβαρά τα άλλα δύο παιδιά της παρέας.

Καμία… «οπαδική συμπλοκή». Ξεκάθαρη ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Ως εδώ και μη παρέκει. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Ήρθε η ώρα που η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με την Ελληνική Δικαιοσύνη, πρέπει να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτόν τον κύκλο αίματος. Φτάσαμε στο σημείο «μηδέν».

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ περιμένει από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της χθεσινής δολοφονικής ενέργειας.

Από την Ελληνική Δικαιοσύνη αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Χωρίς άλλες «εκπτώσεις» και «συμψηφισμούς». Δεν πάει άλλο…

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για την δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου μας. Στην οικογένεια του άτυχου παιδιού ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο. Όλη η οικογένεια του Συλλόγου είμαστε μια αγκαλιά δίπλα τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Να ξυπνήσουν από τη ραστώνη και να πράξουν τα δέοντα

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την οδύνη του εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας ότι «το φαινόμενο της οπαδικής βίας βρίσκεται πάλι σε έξαρση». Παράλληλα καλεί σε «περισυλλογή κι εγρήγορση από όλους, ώστε αυτό να είναι το τελευταίο θύμα στο βωμό μιας ψευδεπίγραφης διαμάχης».

Το Τμήμα Αθλητισμού σημειώνει ότι «δυστυχώς, για άλλη μια φορά θρηνούμε την απώλεια ενός νέου ανθρώπου για την οποία εκφράζουμε την οδύνη μας. Γίναμε μάρτυρες μιας οργανωμένης εγκληματικής επίθεσης, που κατέληξε στον θάνατο ενός 19χρονου οπαδού του Άρη και σε σοβαρούς τραυματισμούς άλλων, στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, έχουμε αλλεπάλληλα «ραντεβού θανάτου» οπαδών κι επιθέσεις και στην Αθήνα».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «ο κ. Αυγενάκης και συνολικά η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθούν ότι το φαινόμενο της οπαδικής βίας είναι πολύ πιο σύνθετο, χρειάζεται συνολικότερες πολιτικές πρόληψης και δεν αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και πάντα εκ των υστέρων, με συνήθη μέτρα όπως το κλείσιμο των γηπέδων, τα ιδιώνυμα και η καταστολή» Καλεί τους κυβερνώντες να ξυπνήσουν από τη ραστώνη και τουλάχιστον ας πράξουν τα δέοντα, ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης. «Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι υπαίτιοι του εγκλήματος πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οπαδικές προτιμήσεις και δεν πρέπει να διακυβεύεται από τους ανταγωνισμούς των ΠΑΕ, από οικονομικά οφέλη και από τα συμφέροντα αυτών που λυμαίνονται το λεγόμενο «οπαδικό» κίνημα» σημειώνει το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, καταλήγει η ανακοίνωση, «καταγράφει άλλη μια αποτυχία, αυτή τη φορά λόγω της απουσίας πρόληψης και κατευνασμού των ανταγωνισμών των οπαδών, με αποτέλεσμα, δυστυχώς, μια άδικα χαμένη ζωή».

ΚΙΝΑΛ: Η οπαδική βία είναι πια οργανωμένο έγκλημα

Ανεξέλεγκτο εγκληματικό φαινόμενο οπαδικής βίας χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και τον σοβαρό τραυματισμό των φίλων του. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του πολίτη του κόμματος «έχει εξελιχθεί μάλιστα, σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση διάφορων κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών».

Το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει την αποτρόπαια αυτή πράξη και κάθε μορφή βίας οπαδική και αυτονόητα θεωρεί πως οι δράστες πρέπει τώρα να συλληφθούν, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του και να βελτιώσει άμεσα την αποτελεσματικότητά του για την πρόληψη και καταστολή αυτού του βάναυσου εγκληματικού φαινομένου.

ΚΚΕ: Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει

«Η αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία, αλλά και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών στη Θεσσαλονίκη κι αλλού, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα, στρεφόμενη και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζοντας «η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο κι αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

Μ. Κριθαρίδης: Να υπάρξουν ενέργειες για την ανάσχεση της τυφλής οπαδικής βίας

«Το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας του 19χρόνου τα ξημερώματα από οπαδούς στη Θεσσαλονίκη και ο τραυματισμός δύο ακόμα νεαρών παιδιών, μας συνταράσσουν και μας συγκλονίζουν», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όπως τονίζει, «η πολιτεία οφείλει να εξιχνιάσει άμεσα το αποτρόπαιο έγκλημα και οι δράστες του να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά». «Παράλληλα πρέπει να υπάρξουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της τυφλής οπαδικής βίας. Να θωρακίσουμε την κοινωνία μας και τον αθλητισμό, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένας 19χρόνος 'Αλκης δολοφονημένος και για καμία ομάδα», αναφέρει και καταλήγει: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του 19χρόνου και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους άλλους δύο. Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε νέους ανθρώπους από τέτοιες αχαρακτήριστες πράξεις, είναι πραγματικά συγκλονιστικό και αδιανόητο. Ποτέ ξανά».




ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου