Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : Ο κ. Χατζηδάκης είναι αμετανόητος – Φέρνει ιδιώτες μέσα στο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε ότι “δυστυχώς είμαστε πρώτοι στην ανεργία των νέων και των γυναικών. Όπως επίσης είμαστε στη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε ότι αφορά την ανεργία των ανδρών”.

“Ο νόμος Χατζηδάκης επειδή προωθεί φθηνές θέσεις εργασίας και μάλιστα και την μερική απασχόληση, αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα. Μην ξεχνάτε ότι έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει ένας πολιτικός προσανατολισμός της στήριξης της εργασίας” πρόσθεσε.

“Δεν μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ότι οι δείκτες είναι καλύτεροι στην οικονομία, αλλά να μην στηρίζει τον βασικό μισθό και το μισθολογικό, αλλά ταυτόχρονα να προωθεί θέσεις μερικής απασχόλησης και ανακύκλωσης της ανεργίας” ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

“Ο κ. Χατζηδάκης είπε πέρσι ότι θα φέρει τους ιδιώτες και θα λυθεί το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις και τελικά δεν έγινε τίποτα. Και όχι μόνο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης είναι αμετανόητος, έχει βγάλει σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, όπου αντί να κάνει προσλήψεις στον ΕΦΚΑ και να ολοκληρώνει την ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ για να μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της απονομής των συντάξεων, έρχεται να φέρει ιδιώτες μέσα στο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ” τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.



enikos.gr

Ακούστε το ηχητικό:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου