Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Το στοίχημα Τσίπρα στις 15 Μαΐου και ο «λογαριασμός» που επιστρέφει στον Μητσοτάκη

Σε πυρετώδεις ρυθμούς… εκλογών κινείται και επίσημα η Κουμουνδούρου μετά τις διακοπές του Πάσχα, με το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα να καταστρώνει το πλάνο που θα οδηγήσει το κόμμα στην ημερομηνία ορόσημο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: Τη 15η Μαΐου, ημέρα εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής και κυρίως του Προέδρου του κόμματος.


Και αν η εκλογή των μελών της νέας ΚΕ είναι δεδομένη ως προς το εκλεκτορικό σώμα, που αριθμεί 61.600 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογή για τον Πρόεδρο του κόμματος αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανθυποψήφιος, κάτι το οποίο ίσως να ήλπιζε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας καθώς θα προσέδιδε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τα μηνύματα που λαμβάνει η Κουμουνδούρου ως προς την πρόθεση συμμετοχής του κόσμου χαρακτηρίζονται «πολύ ενθαρρυντικά».

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι άλλος από τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική γείωση, το άνοιγμα του κόμματος στην εκλογική του βάση, την αντιστοίχηση του κομματικού με τον εκλογικό ΣΥΡΙΖΑ και εν τέλει ένα ισχυρό μήνυμα «πολιτικής αλλαγής», που αποτελούσε και το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου.


Στο πλαίσιο αυτό, οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι αυτές που θα κρίνουν ενδεχόμενη επιτυχία του εγχειρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αυτός που θα σύρει το κάρο της προεκλογικής καμπάνιας, με στοχευμένες περιοδείες του ανά την επικράτεια. Δεν θα είναι υπερβολή να πει κανείς πως για τις επόμενες 15 μέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «λιώσει παπούτσια», με εντατικοποίηση των περιοδειών που εδώ και μήνες πραγματοποιεί σε γειτονιές, αγορές και χωριά ανά την επικράτεια.

Αν και από την Κουμουνδούρου δεν έχουν μπει σε «ποσοτικοποίηση» της επιτυχίας του εγχειρήματος, εντούτοις στόχος της είναι η περαιτέρω ενίσχυση του κόμματος με εγγραφή και νέων μελών. Για αυτό το λόγο και οι κάλπες για τον Πρόεδρο θα μείνουν ανοιχτές μέχρι και την ημέρα της εκλογής, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι ψηφοφόροι να προσέλθουν στη διαδικασία και με την εγγραφή τους να ψηφίσουν για τον Πρόεδρο του κόμματος.


«Ψήφος στον Τσίπρα είναι ψήφος στην πολιτική αλλαγή αλλά και αποδοκιμασία Μητσοτάκη» σημειώνουν από το περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας ότι το μομέντουμ της διαδικασίας είναι κάτι περισσότερο από θετικό λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας της κυβέρνησης υπό το βάρος της ακρίβειας και των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το «μήνυμα» της καμπάνιας θα είναι διττό, αφού θα προβλέπει τη θετική ατζέντα, δηλαδή τους 5+1 βασικούς προγραμματικούς πυλώνες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επομένη των εκλογών, όπως αποκρυσταλλώθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα στο Συνέδριο, όσο και την «αρνητική», ως μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αιχμή του δόρατος τις ασφυκτικές συνθήκες από την ακρίβεια και τους λογαριασμούς ρεύματος. Προς αυτήν την κατεύθυνση «δείχνουν» και οι τελευταίες ανακοινώσεις του πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσου Ηλιόπουλου, που καταλήγουν πως «σύντομα οι πολίτες θα στείλουν πίσω το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα με τον κ. Τσίπρα, ο γραμματέας της ΚΕ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Συνεδρίου καλείται να φέρει εις πέρας και το στοίχημα της μεγάλης εκλογικής διαδικασίας, το οποίο απαιτεί ενδελεχή οργανωτική δουλειά προκειμένου να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ήδη, ο κομματικός μηχανισμός έχει μπει σε τροχιά για εξορμήσεις και καμπάνια των νομαρχιακών με φόντο την 15η Μαΐου.


Τέλος, στην καμπάνια που επεξεργάζεται η Κουμουνδούρου συμπεριλαμβάνονται και στοχευμένες προωθητικές ενέργειες για τα social media και το διαδίκτυο, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου