Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ : Σήμερα καταθέτει την τροπολογία για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Η πρωτοβουλία που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα. Προβλέπει να μην επιβαρύνονται με την ρήτρα οι καταναλωτές έως ότου κριθεί δικαστικά η νομιμότητά της.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία ώστε να μην επιβαρύνονται οι καταναλωτές στους λογαριασμούς τους με την ρήτρα αναπροσαρμογής έως ότου κριθεί η νομιμότητά της στα δικαστήρια. Πρόκειται για την δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ερώτηση που κατάθεσε προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας για τα «golden boys» στην ΔΕΗ.

Πρωτοβουλία Τσίπρα

Την πρωτοβουλία για την κατάθεση τροπολογίας είχε εξαγγείλει από τις 28 Απριλίου ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την ρύθμιση. Είχε μάλιστα επισημάνει ότι «σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία και δεν μπορεί παράλογες και παράνομες πρακτικές να επιβαρύνουν τον πολίτη, σε σημείο που νοικοκυριά και επιχειρήσεις σήμερα να έχουν υπαρξιακό πρόβλημα. Διότι η ρήτρα είναι μεγαλύτερη σε πολλές περιπτώσεις από ότι ο μισθός και η σύνταξη».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου