Το iEidiseis αναζήτησε και αναδημοσιεύει δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και κορυφαίων υπουργών του, που αποδεικνύουν και πόσο υποτίμησαν την ακρίβεια και πόσο επιχειρούσαν να ωραιοποιήσουν τα πράγματα, ώστε να αποφύγουν τη λήψη μέτρων.
Διαβάστε τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές, από τον Σεπτέμβριο ακόμα, όταν το Μαξίμου εκώφευε στις προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και των ειδικών για τα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν:
Άδωνις Γεωργιάδης, 6 Σεπτεμβρίου, 2021, Συνέντευξη στην ΕΡΤ: «Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα οι προηγμένες χώρες, και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς, μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε»
Άδωνις Γεωργιάδης, 6 Σεπτεμβρίου 2021, Συνέντευξη στο iEidiseis.gr: «Το φαινόμενο της ακρίβειας θα είναι περισσότερο παροδικό απ΄ ότι νομίζουμε, η αγορά θα βρει νέο σημείο ισορροπίας σίγουρα έως το τέλος του χρόνου».
Άδωνις Γεωργιάδης, 6 Σεπτεμβρίου 2021, Συνέντευξη στο iEidiseis.gr: «Το φαινόμενο της ακρίβειας θα είναι περισσότερο παροδικό απ΄ ότι νομίζουμε, η αγορά θα βρει νέο σημείο ισορροπίας σίγουρα έως το τέλος του χρόνου».
Κυριάκος Μητσοτάκης: 11 Σεπτεμβρίου 2021, ΔΕΘ: «Θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει την δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της».
Κυριάκος Μητσοτάκης: 11 Σεπτεμβρίου 20221, ΔΕΘ: «Είναι ένα φαινόμενο εξωγενές, χτυπάει όλες τις χώρες του κόσμου, το οποίο ελπίζω να αποδειχθεί παροδικό ως προς τις εισαγόμενες συνέπειές του».
Κώστας Σκρέκας, 19 Σεπτεμβρίου 2021, Συνέντευξη στη Real News: «Περιορίζουμε στο ελάχιστο δυνατόν, και συγκεκριμένα σε 1 έως 2 ευρώ τον μήνα, το κόστος της αύξησης για ένα μέσο νοικοκυριό».
Κωστής Χατζηδάκης, 16 Σεπτεμβρίου 2021, Συνέδριο Economist: «Έχοντας προχωρήσει στη διάσωση της ΔΕΗ, προχωράμε τώρα στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να πέσουν οι τιμές. Θα αδιαφορήσουμε για τις αντιδράσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αυγά!».
Άδωνις Γεωργιάδης, 27 Σεπτεμβρίου 2021, Βουλή: «Οι αυξήσεις των τιμών είναι φαινόμενο παροδικό».
Κώστας Σκρέκας, 29 Σεπτεμβρίου 2021, Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ: «Η αύξηση στο κόστος των καταναλώσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο για ένα μέσο νοικοκυριό με μια μέση κατανάλωση, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2-3 ευρώ τον μήνα».
Χρήστος Σταϊκούρας, 1 Νοεμβρίου 2021, Συνέντευξη στην ΕΡΤ: «Φαινόμενο διεθνές και εξωγενές που προέρχεται κατά κύριο λόγο από την μεγάλη απόκλιση προσφοράς και ζήτησης και αν και είναι οξύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις ωστόσο είναι παροδικό».
Κυριάκος Μητσοτάκης, 7 Ιανουαρίου 2022, τηλεοπτικό μήνυμα: «Για έναν ακόμη μήνα η κυβέρνηση θα στηρίξει νοικοκυριά, αγρότες, αλλά τώρα και τις επιχειρήσεις μας απέναντι στην παγκόσμια αναταραχή στις τιμές ενέργειας. Μόνο τον μήνα Ιανουάριο, θα διαθέσει ακόμη 400.000.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος».
Άδωνις Γεωργιάδης, 17 Φεβρουαρίου 2022, Πρώτο Πρόγραμμα: «Εισηγούνται κάποια εύκολα μέτρα, σαν τον κ. Τσίπρα ο οποίος είπε ότι αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάγωνε τα τιμολόγια του ρεύματος». «Δηλαδή με συγχωρείτε, για τον Θεό. Υπήρξε πρωθυπουργός για 5 χρόνια. Η Ελλάδα είναι χώρα που εισάγει ενέργεια. Αν πας να παγώσεις τα τιμολόγια, τι θα συμβεί στα αλήθεια; Μπορείς να υποχρεώσεις μια εταιρεία, τη ΔΕΗ ή τους άλλους παρόχους, να πουλάνε ρεύμα με ζημία κάθε μέρα; Φαντάζεστε να πάει το κράτος και να πει υποχρεώνω όλες τις εταιρείες ενέργειας να χρεοκοπήσουν; Τρελαίνομαι και μόνο που το ακούω»
Άδωνις Γεωργιάδης, 19 Φεβρουαρίου 2022, ΣΚΑΪ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποκριτικά, ζητά οριζόντια μέτρα μεγάλου δημοσιονομικού κόστους, τα οποία όμως ωφελούν περισσότερο τους έχοντες υψηλότερο εισόδημα και λιγότερο αυτούς που έχουν ανάγκη»
Κυριάκος Μητσοτάκης, 3 Μαρτίου 2022, Συνέντευξη στον Alpha: «Κάποια στιγμή θα τελειώσει και ο χειμώνας άρα θα γλιτώσουμε τουλάχιστον από την επιβάρυνση του πετρελαίου».
Τάσος Γαϊτάνης, 17 Μαρτίου 2022, Ήπειρος Tv 1: «Αν μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, δεν θα προσφέρεται ηλεκτρικό ρεύμα και θα έχουμε μπλακ άουτ»
Πηγή : ieidiseis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου