Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Ξενογιαννακοπούλου - Νοτοπούλου: "Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο που καταργεί στην πράξη το πενθήμερο και τις συλλογικές

"Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο που καταργεί στην πράξη το πενθήμερο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις." Κοινή μας δήλωση με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου:

"Στο πλαίσιο του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, το Υπουργείο Εργασίας έφτασε στο σημείο να καταστρατηγήσει την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΚΣΣΕ) του Επισιτισμού, που μόλις πριν λίγο καιρό είχε κηρύξει ως υποχρεωτική. Το Υπουργείο Εργασίας με απαράδεκτη εγκύκλιό του καταργεί το πενθήμερο, όπως προβλέπεται στην ΚΣΣΕ του Επισιτισμού. Ανοίγει το δρόμο κατάργησης των όρων των συλλογικών συμβάσεων με ατομικές συμφωνίες, στο πλαίσιο του νόμου Χατζηδάκη, δίνοντας τη δυνατότητα ο εργαζόμενος να δηλώνει στο ΕΡΓΑΝΗ πως επιθυμεί να εργαστεί την 6η μέρα για οικονομικούς λόγους και μάλιστα χωρίς αμοιβή.

Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης οφείλει να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο με την οποία καταργείται στην πράξη το πενθήμερο και οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου