Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης δεν τρώει σουβλάκι και δεν ξέρει ότι πήγε τρία ευρώ

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ισχυρίστηκε στην πρωτοβουλία του στη Βουλή ότι με την ψηφιακή κάρτα εργασίας γίνεται νόμος το «δίκιο του εργάτη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε από το Βήμα για την Κοινωνική Πολιτική: «Το σουβλάκι, το γνωστό πιτόγυρο, έχει πάει τρία ευρώ, αλλά δεν τρώτε σουβλάκι, που να το ξέρετε».

Επίσης, επικαλέστηκε τα στοιχεία που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στην πράξη και τις παρανομίες που κάνουν οι επιχειρήσεις σε βάρος των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα των αναδρομικών για τους συνταξιούχους, υπογραμμίζοντας ότι το 2020 η κυβέρνηση τους καλούσε να μην διεκδικήσουν τα αναδρομικά που δικαιούνταν και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για επικουρικά και δώρα σε όλους τους συνταξιούχους.



Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για δραματικής συνθήκες εργασίας, όσων αφορά στους εργαζομένους στον τουρισμό με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη σε 50.000 άτομα προσωπικού, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη υποστήριξης του δημοσίου συστήματος Υγείας εν μέσω πανδημίας.



Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση φέρνει το νόμο για τα ΑΕΙ μέσα στο κατακαλόκαιρο για να αιφνιδιάσει τους φοιτητές και τους καθηγητές, όμως «δεν θα της περάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου