Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή: "Το δικό σας κινητό, κύριοι Υπουργοί, παρακολουθείται;"

Ερωτήματα προς την κυβέρνηση για το αν η χώρα διαθέτει μηχανισμό ελέγχου των καταγγελιών του Νίκου Ανδρουλάκη και για τις ενέργειές της για να προστατέψει τους Βουλευτές και τους πολίτες απηύθυνε η Όλγα Γεροβασίλη από τη Βουλή.


Στην υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στο κινητό του οποίου εντοπίστηκε η παρουσία συνδέσμου που σχετίζεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator, αναφέρθηκε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα της Βουλής.

Η πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη κατά τη συζήτηση του σ/ν «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό θέμα» τη μήνυση που έκανε ο κος Ανδρουλάκης για την παγίδευση του κινητού του με το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, «η παγίδευση του κινητού του κου Ανδρουλάκη αποκαλύφθηκε από Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και στη συνέχεια απηύθυνε τα εξής ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

«Η χώρα διαθέτει μηχανισμό να ελέγξει τις καταγγελίες; Τί κάνει η Κυβέρνηση για να προστατέψει τους Βουλευτές, τους πολίτες; Το δικό σας κινητό, κύριοι Υπουργοί, παρακολουθείται;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου