Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 5,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 11,5% το ΚΙΝΑΛ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου

Δημοσκόπηση: «Κλείσιμο της ψαλίδας» στις 5,5 μονάδες στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου καταγράφεται σε έρευνα της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», που δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο 30/07.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:ΝΔ 31%
ΣΥΡΙΖΑ 25,5%
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5%
ΚΚΕ 5,5%
Ελληνική Λύση 3,5%

Και ακολουθούν το ΜέΡΑ25 (2,5%) και οι Έλληνες ΓΤΠ του Ηλία Κασιδιάρη (2%).


Στον δείκτη εμπιστοσύνης για ανάληψη της πρωθυπουργίας η απόσταση μεταξύ των δύο αρχηγών ανέρχεται σε 7 μονάδες, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 41%.










Τέλος στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, το 36% δηλώνει πως επιθυμεί κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα το 25% υποστηρίζει το ενδεχόμενο μιας εκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25, ενώ ένα ακόμη 10% δηλώνει πως επιθυμεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.



Το 46% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως θα προτιμούσαν μια κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, ενώ το 26% εμφανίζεται υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κατά τα άλλα, η ακρίβεια αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Αναλυτικότερα, στην οικονομία: 2 στους 3 αξιολογούν με αρνητικό πρόσημο την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ 3 στους 4 δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τον τρόπο που το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει το κύμα της ακρίβειας.

Τη δεκάδα των σημαντικότερων ζητημάτων μαζί με την ακρίβεια (57%), συμπληρώνουν τα εθνικά θέματα (31%) και τους χαμηλούς μισθούς – συνθήκες εργασίας (31%), η διαφθορά (26%), η εγκληματικότητα (17%), η Παιδεία (16%), το Προσφυγικό (15%), η Υγεία – Περίθαλψη (15%), Οικονομική Ανάπτυξη – Επενδύσεις (13%) και Περιβάλλον – Κλιματική Κρίση (12%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου