Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Αλέξης Τσίπρας: Προεξοφλεί νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις, ετοιμάζεται για εκλογές ακόμα και τον Οκτώβριο

Τη βεβαιότητά του πως «είναι τόσο μεγάλο το εύρος των υποκλοπών, ιδιαίτερα με τα σύγχρονα και παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει και συνέχεια» υπογράμμισε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, προεξοφλώντας έτσι παράλληλα και με ενδεχόμενες νέες αποκαλύψεις και πολιτικές εξελίξεις με επιχείρηση εκλογικού αιφνιδιασμού.

Μόλις χθες εξάλλου αποκαλύφθηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη, επιχειρήθηκε να παρακολουθηθούν με το κακόβουλο λογισμικό Predator και υπάλληλοι της ΕΥΠ που λογίζονταν ως «αντιφρονούντες» από τη διοίκηση της Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι βαθιά τραυματισμένος και απερχόμενος Πρωθυπουργός» από τις αποκαλύψεις, ως ο «βασικός υπεύθυνος, ηθικός αυτουργός αυτής της εκτροπής». Εκτίμησε δε, ότι «η υπόθεση έχει βάθος» και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για κάποια τυχαία περιστατικά αλλά για ένα μοντέλο διακυβέρνησης, ούτε πρόκειται για λάθος ή κάποια αστοχία. Έτσι κυβερνούσε. Το σύστημα Μητσοτάκη άκουγε όσους ήθελε, όποιους ήθελε και όποτε ήθελε».

Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται να έχει μία αποστροφή του πως οι πρακτικές αυτές και οι παρακολουθήσεις δεν αφορούν μόνο την περίοδο διακυβέρνησής του αλλά και αυτήν που ήταν στην αντιπολίτευση: «Όχι μόνο από όταν ανέλαβε την εξουσία» τόνισε χαρακτηριστικά και κατέληξε πως είναι «τόσο μεγάλο το εύρος των υποκλοπών, ιδιαίτερα με τα σύγχρονα και παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει και συνέχεια».

Με αυτά τα δεδομένα, η επιχείρηση εκλογικής απόδρασης ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη για το πολιτικό κόστος του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, αποτελούν για πολλούς το βασικό σενάριο πάνω στο τραπέζι του μεγάρου Μαξίμου. Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν και οι αλλεπάλληλες διαρροές αλλά και δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων υπέρ της νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη χθεσινή συνέντευξη του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στον ΣΚΑΙ ότι η πολιτική μεταβολή που έχει συντελεστεί με το ΚΙΝΑΛ που ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και «ακολουθεί την τοξική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» δικαιολογεί την νέα, δεύτερη στην ίδια θητεία αλλαγή του εκλογικού νόμου.


Η όποια συζήτηση περί τούτου, εκλαμβάνεται από την Κουμουνδούρου ως ομολογία αδιεξόδου και ήττας για την ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη προσωπικά, που βλέπει ότι το πολιτικό παίγνιο έχει αλλάξει, είναι πλήρως απομονωμένος και επιχειρεί με «αντιθεσμικά μέτρα» να ανακόψει την προοπτική προοδευτικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών. «Η αλλαγή του εκλογικού νόμου για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια κυβερνητική θητεία είναι κάτι πρωτοφανές για τα πολιτικά μας πράγματα και αποτελεί επίσης κραυγαλέα απόδειξη απαξίας των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος από τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Αποτελεί όμως και ομολογία ήττας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Ως εκ τούτου, σήμανε εκλογικό συναγερμό και σκληρή προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάσει «ένα σχέδιο θαρραλέων αλλά ρεαλιστικών μέτρων για τη προστασία της κοινωνίας, όσο όμως και ένα σχέδιο θεσμικής ανασύνταξης της Δημοκρατίας μας» ενόψει του οικονομικού τσουνάμι που έρχεται και το οποίο θα αποτελέσει το βασικό πεδίο προγραμματικών συγκλίσεων αλλά και τον «μπούσουλα» της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ειδικά για τις τελευταίες, τις τοποθέτησε ακόμα και στις αρχές Οκτωβρίου, πριν δηλαδή την κατάρτιση του προσχεδίου προϋπολογισμού, αφού τόνισε ότι «είναι λοιπόν πολύ πιθανόν η κυβέρνηση στην αδυναμία της να διαχειριστεί τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των επιλογών της, να επισπεύσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου και να προσφύγει σε εκλογές πριν βρεθεί στη δύσκολη θέση να καταθέσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους».


«Η στρατηγική μας, που βασίζεται στις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου μας, για τη πολιτική αλλαγή και τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για τη κοινωνία και τη δημοκρατία. Και θα επιβεβαιωθεί από τη νίκη μας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση της απλής αναλογικής, όποτε και αν αυτή λάβει χώρα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου