Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : Η πρόκληση τώρα είναι να σπάσουμε το «όλοι ίδιοι είναι»

Η τομεάρχης Εργασίας απαντώντας στις βολές της ΝΔ για «λεφτόδεντρο», σχολίασε: «η ΝΔ είνα η τελευταία που μπορεί να κάνει μαθήματα υπευθυνότητας στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, αλλά και το σκάνδαλο των υποκλοπών εξαπέλυσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, η βουλευτής Βορείου Τομέα της Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φτιάχνει μία εικονική πραγματικότητα» προσθέτοντας όμως ότι στο τέλος της μέρας πάντα επικρατεί «η τιμή στο ράφι και στο βενζινάδικο». Μιλώντας για το «καλάθι του νοικοκυριού» που διαφημίζει το υπουργείο Ανάπτυξης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου αντέτεινε ότι «αντί για επικοινωνιακές φιέστες, η λύση είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ένα «άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής».

Εξάλλου, η ίδια υπενθύμισε πως όσα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «ήδη εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της Ε.Ε.» και απαντώντας στις βολές της ΝΔ για «λεφτόδεντρο», σχολίασε: «η ΝΔ είνα η τελευταία που μπορεί να κάνει μαθήματα υπευθυνότητας στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνη που παρέδωσε τη χώρα υπό χρεοκοπία και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, εκείνος που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια».

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «έχει καταρρεύσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», υπογραμμίζοντας ότι «τώρα η πρόκληση είναι να σπάσουμε το “όλοι ίδιοι είναι”».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός υπενθύμισε, σε σχέση με την εργατική πολιτική της κυβέρνησης, ότι σχεδόν πριν μία εβδομάδα οι Βρυξέλλες ζήτησαν, με ευρωπαϊκή οδηγία, απ’ όλες τις χώρες «να στηριχθούν οι κατώτατοι μισθοί στην Ε.Ε. για να στηριχθεί η ζήτηση», αλλά και «να καλυφθεί το 80% της αγοράς εργασίας από συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει απόρρητο απέναντι στη Βουλή και χαρακτήρις ετην υπόθεση «διπλό σκάνδαλο», επισημαίνοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ «θυμίζει καζάνι που βράζει». Τέλος, ως προς τις πολιτικές εξελίξεις, επέμεινε στην ανάγκη πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το διακύβευμα δεν είναι απλώς να είναι πρώτο κόμμα, αλλά να υπάρξει «πολιτική αλλαγή». «Χρειάζεται μία πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία για να στηρίξει αυτή την αλλαγή», πρόσθεσε με νόημα η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου